Hideo Kojima még gondolkozik azon, hogy folytassa-e a nemrég megjelent Death Stranding-et. Ha így is lesz, nem közvetlen folytatás készül.

Ez már egy interjúból derült ki, melyet a Venture készített a japán fejlesztővel. Kojima azt mondta, lehetséges, hogy a jövőben még együtt fog dolgozni Norman Reedus-al, ami lehet, hogy egy új Death Stranding címet is jelenthet. Ha ez megtörténne, nem a közvetlen folytatás lenne a cél, hanem -ahogy fogalmazott – mindent a nulláról kezdene. Valószínűleg a két történet kapcsolódna valahogy, vagy épp ugyanabban a világban játszódna.

Az interjúban arra is fény derült, hogy miként lett fontos része a játéknak a nem hétköznapi online mód.

„Miután megnéztem Martin Scorsese Oscar-díjas olasz-amerikai filmrendező Taxisofőr című filmjét, rájöttem, hogy az emberek az egész világon érzik azt a magányt, amit én éreztem gyerekkoromban. Ezt a magányt hivatott enyhíteni az a szociális szálrendszer, ami a Death Stranding online színtere. Az emberek a játék során megkönnyebbülnek, hogy minden rendben van, nem vagyok egyedül. Látják mások lábnyomait, és azt gondolják: nem csak én vagyok itt” – mondta.

Kojima azt is elmondta, hogy a játékban látható fekete kátrány és óriási tintahalszörnyek abból a félelemből fakadnak, amikor apja kivitte őt az óceánra, mikor kicsi volt. Édesanyjának először meg sem mondta, hogy saját stúdiót alapít és elkészíti a Death Stranding-et.

„Úgy gondoltam, majd elmondom neki, ha már egy kicsit sikeres vagyok. Nem akartam, hogy aggódjon” – mondta Kojima, akinek édesanyja a fejlesztés ideje alatt hunyt el, így sosem tudta elmondani neki.

„A játék szellemei, köztük talán a szüleim is, látnak engem ezen a világon. Szerettem volna egy ilyen metaforát, mint egyfajta kapcsolatot az elhunyt emberekkel” – mesélte Kojima.

A Death Stranding valóban egy különleges játék, annak lényegének megértése pedig túl mutat azon, hogy mit is tartogat a tényleges játékmenet. Ha valaki hagy magának időt a lassú szállítmányozás közben elgondolkozni, talán megérti miféle emberi kapcsolatokról szeretett volna Kojima beszélni.

Te örülnél a Death Stranding 2-nek?

×