A Twitch nézettségi adatai szerint ismét a League of Legends uralja a mezőnyt. A trónbitorló Fortnite nézettsége folyamatos esésben van nyár óta.

A Riot Games által 2009-ben kiadott League of Legends idén ünnepelte 10 éves évfordulóját. Ebben a 10 évben jót és rosszat is megéltek a játékosok és a fejlesztők is. Volt esport dráma, nevetségesen erős hősök, megható zenék, eseménydús rendezvények és végtelen mém áradat. Ennek ellenére a játék szinte végig uralta a legnagyobb streaming platform, a Twitch nézettségi listáit, kivéve persze azokon a napokon, ha egy nagy játék jelent meg, vagy épp esport esemény zajlott egy másik címnél.

 

A Fortnite: Battle Royale azonban letaszította a LoL-t a trónról az elmúlt években, és úgy nézett ki ez a felállás hosszabb távon is megszilárdul. Még a legnagyobb streamerek is gyorsan játékot váltottak, hogy kiaknázzák az új lehetőséget. Csak pár veterán maradt az elmúlt években is hű a játékhoz, de lojalitásuk nem maradt jutalom nélkül. Az Epic Games elhibázott döntéseinek hála a Fortnite nézettsége folyamatosan esik és sok játékos tér vissza a bármikor újrakezdhető LoL-hoz. És nem csak a szervereken, de ugyanúgy a Twitch-en is!

kép forrása: sullygnome.com

A League of Legends visszanyerte a Twitch legnézettebb játéka címet, az elmúlt 365 nap adatait vizsgálva. Mindezt úgy érte el a League, hogy a Teamfight Tactics játékmódja a platformon külön kategória, így a hozzá tartozó nézettséget igazából bármikor beszámíthatnánk a LoL előnyébe. Sokat hozzátesz a nézettséghez a LoL szépen összerendezett esport mezőnye, ami egész évben lázban tartja a rajongókat és egy több hónapig eltartó végjátékkal zárul. A Fortnite zsánerének hála erre képtelen.

A fenti táblázatban másik érdekes statisztika a „Just Chatting” kategória népszerűsége. Ez az elég tág műfaj csak pár éve vált elérhetővé és azóta megelőzte átlagnézőben a LoL-t is. Ahogy a Twitch öltözködési szabályzata rugalmasabb lett, úgy vált egyre népszerűbbé a kategória. Nézettségben most a harmadik helyen áll.

Ti mit néztek a Twitch-en?

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×