Ezúttal minden az olvasókon múlik, a szó szoros értelmében.

Egyre keményebb idők járnak a nyomtatott sajtó háza tájékán. Míg a 2000-es években szinte hiánycikkek voltak a gamer magazinok egyes újságárusok polcain, addig napjainkra egyre kevesebb nyomtatott magazin jelenik meg.

Ekkor még senki sem sejtette mit hoz 2019 / Forrás: GameStar

Nemrég villámcsapásként érkezett a hír, mi szerint a PC Guru nyomtatott formátuma végleg megszűnik, most pedig a GameStar is bejelentette, hogy hasonló problémákkal küzdenek. A lap megerősítette, hogy a nyomdai költségek az utóbbi években folyton csak növekedtek, mindezek mellett pedig nem sikerült megfelelő darabszámot eladni az újságból, így az olvasók segítségét kérték.

„Kizárólag az előfizetők számának növelése képes hosszabb távon biztosítani a magazin fennmaradását, ezért amennyiben december 31-ig összegyűlik legalább 2500 előfizetés (új vagy meghosszabbított), úgy továbbra is lesz Magyarországnak gamermagazinja.”

Nincs mese, a felhasználói igények átalakultak amiben az internet térhódításának óriási szerepe van, ennek pedig a nyomtatott sajtó issza meg a levét. Mindezek ellenére van még remény, hiszen ha összegyűlik a 2500 előfizető, akkor a továbbiakban is megjelenik majd a GameStar nyomtatott formában, amennyiben viszont ez nem teljesül, úgy mindössze egyetlen rovatként fog tovább élni a PC World hasábjain.

Az eredeti cikket itt találjátok, előfizetni pedig itt tudtok a magazinra.

Reméljük összejön a 2500 előfizető, sok sikert GameStar!

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×