Mind tudjuk, hogy a játékok világában milyen sok adathalász és kiszivárogtató van. A Pokémon Company ezt komolyan veszi, így most harcot indított ellenük.

Az interneten már a Pokémon Sword & Shield megjelenése előtti napokban számos információ szivárgott ki a játékról. A Pokémon Company jogi úton szeretné megtalálni a felelősöket – írja az EuroGamer. Az első vizsgálat számos Discord felhasználónevet és 4chan posztot fedett fel, a cég pedig most jogi segítséget kért ahhoz, hogy a felhasználók valódi kilétéről információkat kapjanak a felelősségre vonásukhoz.

A szóban forgó szivárgások egyébként egy hivatalos útmutató könyvből származtak, a Pokémon Sword and Shield: The Official Galar Region Strategy Guide című kiadványból, amelyet a Pokémon Company sajnos nem tudott megfelelően eltitkolni rajongók elől. Amint a könyv lapjai véletlenül megjelentek az interneten és posztolták őket, máris vírusként terjedtek.

Jogi dokumentumában a Pokémon Company rámutat arra, hogy miként kezelte a stratégiai útmutatóhoz hozzáféréssel rendelkező alkalmazottakat az indítás előtt. Minden szállítóval nyilatkozatot írattak alá, a fizikai kiadásokat becsomagolták, senki nem vihetett kamerát, vagy okostelefont oda, ahol a könyveket tárolták.

https://www.youtube.com/watch?v=Gx2FHvvq4So

 

Ennek ellenére, jóval az indulás előtt készültek képek róla. A képek hamar továbbítva lettek Discordon, onnan pedig terjedni kezdtek. A képek tartalmazták azokat a soha nem látott Pokémonokat, beleértve azok különleges formáit és tulajdonságait, amelyeket addig titokban tartottak.

A Pokémon Company most arra törekszik, hogy a Discord és a 4chan felhasználókat megtalálja, amihez már igazságügyi szakértőket és nyomozókat kért fel. Eddig nem jutottak eredményre, tehát egyáltalán nem biztos, hogy a Pokémon Company sikeresen megtalálja a felelősöket.

Szerinted megtalálják a szivárogtatókat?

×