A CD Projekt RED szerint a Cyberpunk 2077 a következő generációs konzolokon is megjelenhet, némi optimalizáció után.

A CD Projekt RED játékai általában időtállók, mivel mindig alkalmazkodnak az új rendszerekhez, legyen az friss videokártya, vagy épp új konzol. A fejlesztők ezt a trendet szeretnék folytatni, így optimalizálni szeretnék a játékot a következő generációs konzolokra is – írja a TweakTown.

Egy befektetőkkel folytatott beszélgetés során a fejlesztők arról beszéltek, hogy a játék természetesen megjelenhet az új konzolokra is, sőt egy még be nem jelentett másik játék is szóba került a PS5 és a Project Scarlett kapcsán. Persze nem olyan egyszerű és gyors ennek a megvalósítása, mint gondolnánk. Technikailag ellenben a fejlesztők szerint megoldható.

„A játékaink mindig a legjobb technológiával készülnek, éppen azért a legerősebb rendszeren futnak a legjobban. Így készen állunk arra is, hogy magasabbra tegyük a lécet, magasabb specifikációhoz igazodva.  Ez tehát műszaki szempontból megvalósíthatónak tűnik” – mondta a CD Projekt RED pénzügyi igazgatója, Piotr Nielubowicz.

 

Persze a következő generációs megjelenés attól is függ, milyenek az új konzolok, és lehetővé teszik e a korábban megjelent címek optimalizációját, valamint a frissítések letöltését. Vagy a játékból készül majd egy PS4 és később egy PS5 verzió is, arra kényszerítve a játékosokat, hogy még egyszer megvegyék a címet? A dolog már csak azért is furcsa, mert a PS5 és Project Scarlett visszafelé kompatibilis lesz, így akinek egyszer már meg van a játék, talán nem veszi újra.

Valószínűleg találnak arra megoldást, hogy a játék az új konzolhoz olyan frissítéseket kapjon, amivel ki tudja használni a konzol hardverének előnyeit. Lesz mit megvitatni tehát még, mielőtt a Cyberpunk 2077 készen áll majd a következő generációra, mindenesetre egyáltalán nem lehetetlen, hogy valamilyen formában megvalósul.

Mindenesetre aki nem szeretne a PS5, vagy az új Xbox megjelenésére várni, már 2020 április 16-án beszerezheti a játékot PS4-re, Xbox One-ra és PC-re, később pedig a Stadia-ra.

×