Most, hogy a Valve a Half-Life: Alyx kapcsán újra beleásta magát ebbe a világba, nem kizárt, hogy egy nem VR-exkluzív részt is kaphatunk.

Az egész internet az új Half-Life játékon pörög, ami nem is csoda, hiszen 12 évet kellett várnunk rá. Sokan viszont csalódottak, hiszen csak azok merülhetnek majd bele az első két játék között játszódó történetbe, akik rendelkeznek VR-headsettel.

A The Verge készített interjút David Speyrer-rel, a Valve egyik fejlesztőjével, és a TweakTown emelt ki egy érdekes kérdést ebből. Az újságíró ugyanis rákérdezett arra is, hogy az Alyx teljes visszatérés-e a Half-Life univerzumba, számíthatunk-e újabb játékokra a világban.

„Igen. Valószínűleg senkinek sem újdonság, hogy a Valve-nál sokan akartak már visszatérni ehhez az univerzumhoz, és az új játék készítésének élménye ezt csak megerősíteni tudta. A Half-Life: Alyx készítése közben új lehetőségeket találtunk arra, hogyan meséljünk el történeteket ezekkel a karakterekkel, ebben a világban, és rengeteg olyan játékélményt találtunk, amik túlmutatnak azon, amiket eddig tapasztalhattunk. Természetesen meg kell várnunk, hogyan reagálnak a rajongók az új játékra, de ha túl leszünk a megjelenésen, mind szívesen folytatnánk a munkát.”

 

Tehát számíthatunk arra, hogy érkezni fog még több játék a Half-Life világában – reméljük, arra nem kell majd újabb 12 évet várni.

×