A League of Legends Worlds 2019 után nem sokkal a Newzoo elemzőcég rávilágított, hogy a bajnokság iránt évről évre nagyobb az érdeklődés.

A Newzoo adatai szerint évről évre jelentősen növekszik a Worlds nézőszáma: közel 40-44 százalékkal nézték többen a döntőt Youtube-on és Twitch-en, mint tavaly – írja az EsportsObserver.

A Newzoo a kutatás során a PC Game Tracker adatai alapján azt is leírja, hogy a Teamfight Tactics megjelenése óta folyamatosan növekszik a League of Legends játékosszáma is. Ha minden igaz, a játékmód nem csak új játékosokat hozott be a világba, de azt is sikerült elérni, hogy a punnyadó regisztráltak visszatérjenek és újra aktívak legyenek. A League of Legends nézettsége YouTube és Twitch platformokon 22 százalékkal növekedett 2019 első felében, ugyanakkor a TFT megjelenésekor 2 százalékkal visszaesett 2019 harmadik negyedévében.

League of Legends 2019 World Championship ellenben jelentősen megdobta a nézőszámot.

2017 óta jelentős növekedés tapasztalható a League of Legends nézőit tekintve: a nézett órák száma 40 százalékkal nőtt, míg az egyidejű nézőszám átlagosan 44 százalékkal. A nézőszám növekedése valószínűleg több tényezőtől függ, ám a NewZoo arra jutott, hogy nem a bajnokságon résztvevő csapatoktól. Az idei elődöntőben például csupán egy európai csapat volt, tehát nem az európai vagy amerikai részvétel határozza meg az érdeklődést.

Kép forrása: Newzoo

Ugyanakkor a Newzoo arra is felhívja a figyelmet, hogy a LoL esport lábnyoma szinte mindenhol növekszik, így Európában is. Az európai csapatok az utóbbi időben egyre több sikert érnek el, így ez is lehet oka a növekedésnek. További nézettségnövelő tényező lehet a Worlds 2019 versenyének formátumváltozása, sőt a meccsek időpontjai is meghatározók. A hétvégi meccsek rendszerint több nézőt hoznak, főleg ha nem esnek egybe más nagy esport, vagy sporteseménnyel. További tényező, hogy a versenyen résztvevő csapatok mennyire népszerűek.

A League of Legends tehát még mindig az egyik legdinamikusabban fejlődő játék, különösen az esportok terén, amire rendkívül kíváncsiak a nézők is. Vannak például olyan nézők, akik -ahogy azt augusztusi cikkünkben írtuk – specifikusan csak egy-egy játékra kíváncsiak.

Te is nézted az idei League of Legends világbajnokságot?

×