Néhányan Twitteren jegyezték meg, hogy a díjátadót szervező Geoff Keighley személyesen is szerepelt az év játékára jelölt Death Strandingben.

Tegnap érkezett meg a hivatalos bejelentés az idei The Game Awards díjátadóra, ahol az év játékára jelölték egyebek közt a Kojima Studios nemrégiben megjelent Death Stranding című játékát is (kritikánk itt). Néhányan Twitteren megjegyezték, hogy a díjátadót szervező Geoff Keighley-nek személyes kötődése is van a játékhoz – hiszen a sok híresség cameója közt ő is felbukkan a játékban.

Keighley gyorsan eloszlatta a kétségeket Twitteren: valóban ő a főszervezője, műsorvezetője, sőt, ötletgazdája a díjátadónak, de ő személyesen nem vesz részt a jelöltek felállításában. Ez egy 80 fős nemzetközi zsűri feladata, melyben különböző médiaszemélyiségek és influenszerek kapnak tagságot – a teljes listát itt lehet ellenőrizni.

Ahogy azt Keighley bejegyzésére válaszul mások is megjegyzik: ez az információ egyáltalán nem titkos. A díjátadó hivatalos honlapján a gyakran ismételt kérdések között is szerepel az információ a 80 fős zsűriről, és már ebben is ki van emelve külön, hogy Keighley-nek nincs szavazati joga a jelöltek felállítása során.

Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a főszervezőnek ne lehetne indirekt befolyása a jelöltállításra, viszont ez kétségkívül bizonyíthatatlan.

×