A Pokémon Sword és Shield játékok nagyszerű eladási mutatókkal zárják az első hetet a Nintendo Switch platformján.

A The Pokémon Company twitterén jelentették be, hogy több mint 6 millió példányt adtak már el a Pokémon Sword és Shield játékokból a Nintendo Switch platformra. A Pokémon franchise már étizedek óta erős lábakon áll és az összbevétel szerint a legnagyobb a világon. Megelőzve a Hello Kitty-t, Star Wars-t és még a Mario-t is.

kép forrása: mic.com

Ezért nem is csoda, hogy minden évben rekordközeli bevételt hoznak az új Pokémon játékok. A Pokémon Sun és Moon 16,17 millió példányban kelt el és nyugaton jó ideig tartotta a legkelendőbb játék címet. A múlt évi Pokémon Let’s Go, Pikachu! és Let’s Go, Eevee! 11,3 millió eladott példányt hozott, így ehhez képest az idei játékok egy hét alatt hozott számai meglepően magasak.

A címről ráadásul még most derülnek csak ki apró részletek, amik tovább fokozhatják az érdeklődést, mint például az extra ritka shiny verziójú Pokémonok. Ezt csak pár órája fedezték fel a játékosok, minden alapból is ritka shiny Pokémonnak 1/16-hoz az esélye, hogy az animációjához kis gyémánt szikrákat is kapjon, ezzel mégritkábbá avanzsálva. Az ilyesmit pedig imádják a franchise rajongói.

 

Ti is megvettétek a játékot?

×