Bár az eredeti jogdíjüzlet része volt egy legalább öt évados elköteleződés, az Amazon hivatalosan is megerősítette: készülhet a második évad.

A Deadline exkluzív értesülései szerint csupán formalitás a második évados berendelés, hiszen amikor a stúdió megszerezte a J. R. R. Tolkien világához a filmes jogokat, már beleegyeztek egy öt évados minimumba. Viszont az, hogy ilyen korán, még az első évad produkciójának megkezdése előtt berendelik a második évadot, lehetőséget ad az alkotóknak arra, hogy párhuzamosan dolgozzanak a két történeten.

Ez azt jelenti, hogy miután az első évad első egy-két epizódját leforgatják, tartanak egy 4-5 hónapos szünetet a gyártásban, így lehetőségük van kvázi pilot epizódokként tekinteni a nyersanyagra, átgondolni mi működik, mi nem, és ezek tudatában folytatni a forgatást. Ebben az időszakban előkészíthetik a második évadot is, így az első két évad akár párhuzamosan is készülhet – ezzel pedig rövidíthetik a szünetet a két évad között.

Nem túl sokat tudni ezen kívül még egyelőre a sorozatról. A fenti Twitter bejegyzésben megosztott videó nagyjából vázolja az igen illusztris produkciós csapatot. Ezen kívül az is biztos, hogy a Tolkien utódok kikötései alapján a történet nem játszódhat a Harmadik Korban (amikor a Babó és a Gyűrűk Ura trilógia történik), hanem csak a Második Korban, Szauron felemelkedése és rémuralma alatt. Így csak annyi fix, hogy előzménytörténetet kapunk, de egyelőre senki sem tudja, mikor, vagy hogy kik szerepelnek benne.

Ti várjátok már a sorozatot?

×