Szabadalombejegyzés alapján tájékozódhatunk a következő generációs konzol kiegészítőjéről, és annak új funkcióiról.

A VGC szúrta ki, hogy a japán szabadalmi hivatal közzétette a képeket az új PlayStation kontrollerekről. Ránézésre nagyon hasonlít a korábbi DualShock 4-esre, egészen apró dizájn frissítésekkel. Új funkciók is bekerültek azonban: így például az USB C-n keresztüli töltés lehetősége, vagy a beépített mikrofon.

Különbség az új szabadalom és a DualShock 4 között | Kép forrása: vgc.com

Ami belül van, az viszont annál több. Már októberben elkezdték kiküldeni a fejlesztőknek az új kontrollert, hogy ismerkedjenek vele, és be tudják építeni a játékaikba az új funkciókat. Így például a kontroller elején fekvő ravaszok változó erejű ellenállást tudnak adni az ujjainknak: így érezhetjük, hogy egyre nehezebb visszahúzni az íjat egy adott játékban.

Ugyanígy a rezgőmotoros visszajelzés is sokkal változatosabb jelzéseket tud majd adni. Akik már próbálták, azt mondják róla, hogy érezhetővé válik a különbség az egyes játékbeli felületeken: egy autóvezetős játékban például érezhetővé válik a különbség a sima aszfalt és a göröngyös kavicságy között, egy platformerben pedig érezzük, ha csúszós a jég, vagy ha billegünk egy függőhídon.

A konzol megjelenése várhatóan jövő karácsony környékén lesz, épp az ajándékszezonra felkészülve.

×