Nemcsak, hogy 15 éves évfordulóját ünnepelte a napokban a Half-Life 2, pletykák szerint a Valve Half-Life VR játékot mutat be hamarosan.

1998. november 19-én jelent meg a Half-Life, majd 2004. november 16-án a Half-Life 2, a világ egyik legnépszerűbb és legismertebb játéka. A két játék, valamint a Source Engine később alapja lett olyan játékoknak, mint a Team Fortress 2, a Portal, a Vampire the Masquerade: Bloodlines és a Insurgency, hogy csak néhányat említsünk. Később ehhez köthetően indult el a Steam, mely azóta nem csak a multiplayer színtér és a frissítések tárháza, hanem a PC játékok egyik legnagyobb áruháza lett.

A Half-Life 2 népszerűsége a Valve szerint nem csökkent, számos mod elérhető, sőt a rajongók azóta is előszeretettel pletykálnak a harmadik rész érkezéséről. Ami viszont ennél is érdekesebb, hogy nem sokkal a születésnapi köszöntések után, pletykák szerint a Valve egy friss VR Half-Life játék bejelentésére készül – írja a PC Gamer.

Kép forrása: Imgur

Egy kiszivárgott interjú szerint a Half-Life: Alyx címet a The Game Awards-on jelentik be, december 12-én. Ha minden igaz, egy interjú zajlott Geoff Keighley, a Valve játékokról szóló „Final Hours” dokumentumfilmek készítője, Robin Walker, a Team Fortress 2 fejlesztője és egy névtelen harmadik személy között.

„2020 márciusában érkezik a „Half-Life: Alyx” – mondja Geoff az interjú leiratában.

„Nagyon örülnénk, ha lenne egy olyan verzió, amit bill-egér kombóval lehet játszani, VR headset nélkül, de ez inkább a VR élmény felfedezéséről szól” – fejtette ki a névtelen személy.

A VR játék bejelentését, illetve megjelenését talán az is megerősíti, hogy korábban, még idén áprilisban a Valve egy saját VR cím idei érkezését jelezte, egyetemben a Valve Index-el, ami ugye meg is jelent. Már akkor szóba került a Half-Life VR játék lehetséges megjelenése.

Nincs már dolgunk, mint kivárni a december 12-t, és figyelni, hogy a Valve valóban bejelent-e friss Half-Life címet. Szerinted igazak a pletykák?

×