Időként a Dead Island 2 hallat magáról. Legalábbis is annyi biztos, hogy valamilyen szinten él még a projekt.

A rajongók régóta várják a Dead Island 2 megjelenését, ami az évek alatt többször cserélt már stúdiót. Augusztusban a THQ Nordic arról tájékoztatott, hogy készül a zombis játék folytatása. Csak, hogy tisztán lássunk: a Dead Island 2 előzetese még 2014-ben jelent meg. Az eredeti játékot készítő Techland pedig azóta a Dying Light-on dolgozik, ennek köszönhető a hasonlóság a két cím között – írja a GamesRadar.

 

2014-ben a Yager Development látott neki a Dead Island második részének, majd 2016-ben a Sumo Digital vette át. Idén augusztusban a Dambuster Studios lett a fejlesztő, ami például a Homefront: Revolution című játékért volt felelős.

Augusztus óta azonban ismét csönd van, így amikor a GameIndustries interjút készített a THQ Nordic leányvállalatának, a Koch Media-nak igazgatójával, Klemens Kundratitz-al, nyilván a Dead Island 2 is szóba került.

„Kedvenc kérdésem. A Dead Island nagyon fontos számunkra, és igyekszünk nagyon jól kezelni a helyzetét. A késés csak annak bizonyítéka, hogy elköteleztük magunkat afelől, hogy helyrehozzuk a franchise-t. Nagyon reméljük, hogy amikor megjelenik, az egyik legjobb zombis játék lesz. Minden erőnkkel ezen vagyunk” – mondta.

Sajnálatos módon az interjúban több szó nem esett a játékról, tehát továbbra is kérdés, hogy mikor lesz valami kézzel fogható dolog a játékból.

Te még várod a Dead Island 2 megjelenését?

×