Két héttel azután, hogy felvették a guildbe, Jokerd-t máris kizárták soraikból, mert benyúlt egy értékes felszerelést a Molten Core raidből.

Daniel „Jokerd” Gobey a World of Warcraft Classic elindulása után a semmiből tört nagy hírnévre, hiszen három nap alatt ő érte el elsőként a maximális, 60-as szintet a játékban. Egyebek közt ennek is köszönhetően két héttel ezelőtt a legendás WoW guild, a Method is tagjai közé fogadta.

Egy nappal ezelőtt viszont Redditen felbukkant egy poszt, amiben a Retornoftruth nevű felhasználó meggyanúsította azzal, hogy egy Molten Core PUG (véletlenszerű jelentkezőkből összeálló) raid során lenyúlt egy kifejezetten értékes varázsbotot, a Staff of Dominance-t.

World first 60 Method Jokerd ninja’d Staff of Dominance from my raid last night… from r/classicwow

Jokerd streamjét visszanézve jól hallatszik, hogy többen is cukkolják, miszerint úgysem meri elvenni a tárgyat, nem meri tönkre tenni a hírnevét. Jokerd közelről csak annyit mond a mikrofonba „szerintetek érdekel a hírnevem egy szaros amerikai szerveren?” Aztán gyorsan le is nyúlja a tárgyat, és kiszalad a raidből.

 

A reddit thread gyorsan a WoW Classic subreddit élére sorolt, így a Method sem hagyhatta reakció nélkül. Gyorsan ítéltek is: felfüggesztik a játékost, amíg a nyomozásukat be nem fejezik, nem vehet részt a klán tevékenységeiben és nem streamelhet a Method név alatt.

Felmerül persze még a lehetősége, hogy Jokerd-t végül nem zárják ki véglegesen a guildből, de ahogy az eredeti reddit poszt frissítésében is elhangzik, a Methodnak komoly szponzoraik vannak, így kénytelenek jobban figyelni a hírnevükre. A posztoló szerint ha ilyen játékosokat benn hagynak a guildben, az komolyan megváltoztathatná a szervezet megítélését.

FRISSÍTÉS: A Method végül találkozott Jokerd képviseletével, és véglegesen kizárták a guildből.

Szerintetek megérdemelné Jokerd a végleges kizárást, vagy nem volt olyan súlyos a vétség?

×