A Battle Breakers relatíve egyszerű hősgyűjtögetős RPG, mobil platformokon túl PC-re is elérhető.

Mától mindenhol ingyenesen elérhető a Battle Breakers. Bár már 2017 óta elérhető egyes országokban, most lett csak teljesen publikus a játék.

Ha PC-n szeretnénk kipróbálni, akkor értelemszerűen az Epic Games Store-ban kell letöltenünk a játékot. Telefonos platformokra viszont nem a megszokott app store-okban kell keresnünk. Az Epic Games ugyanis átalakította az eddig telefonokon elérhető Fortnite installer app-ot, és mostantól innen telepíthető a Battle Breakers is. Ez az alkalmazás erről a linkről elérhető, ha mobilról olvassátok a cikket.

A játékba viszont ne hatalmas elvárásokkal ugorjatok be. Rövid intro bejátszás után már az első küldetésben látszik nagyjából az egész játék. Egy kristályokkal lefedett térkép van a hőseink előtt, ezeket egyesével feltörjük, amíg nem találunk egy szörnyet valamelyik alatt. A szörnyet legyőzzük (minden hős tud auto attackolni, és van egy különleges képessége, ezt felfele húzással tudjuk elérni), és utána addig nyitogatjuk tovább a kristályokat, amíg meg nem találjuk a kijáratot és a hozzá való kulcsot.

Kép forrása: Battle Breakers

A sztori szerint egy gonosz interdimenzionális lény, Drake technomágikus (!!!) kristályokba zárja el a hősöket, és most a néhány túlélő hősnek kell kiszabadítania a többieket, és megmentenie a világot. Van egy alapvető kő-papír-olló mechanizmusa annak, melyik hős milyen ellenfelek ellen erős, vannak épületeink, amiket fejleszthetünk, pénzt gyárthatunk és erősíthetjük a hőseinket, és nagyjából ennyi a játék.

Természetesen ezt a leírást ne vegyétek részletes kritikának, hiszen nem töltöttünk el túl sok időt a játékkal, de nagyjából segíthet belőni, mire számíthattok, mindenképp érdemes magatoknak megnézni, hogyan tetszik.

Ti is kipróbáltátok a játékot? Nektek hogy tetszik?

×