A Blizzard bejelentette a szervereket több részre osztó layering megszüntetését, és arra figyelmeztet, hogy rövid ideig megint sorban állásra lehet számítani.

Ki ne emlékezne a World of Warcraft Classic szervereinek indulásakor felbukkanó esetenként akár több órás sorokra? Annak ellenére, hogy az úgynevezett layering technológiával minden szervert több rétegre bontottak: így nem voltak túlzsúfoltak az egyes régiók, annak ellenére sem, hogy azon a szerveren több százan voltak ott egyszerre.

Ahogy a kezdeti hatalmas érdeklődés szépen lassan alábbhagyott, várható volt, hogy kikapcsolják a layering megoldást. Ez viszont azt is jelenti, hogy ha eddig kényelmesen jutottunk be a kedvenc szerverünkre, lehet, hogy mostantól újra sorokra kell majd számítani.

Kép forrása: worldofwarcraft.com

És valóban, jól látszik hirtelen a különbség: míg az elmúlt időszakban ritkán, csak a legnagyobb csúcsidőkben lehetett teli szerverekkel találkozni, most napközben is az angol nyelvű európai szerverek nagyja fullon van (bár egyelőre csak maximum 20-30 perces sorokra lehet számítani legrosszabb esetben), és ugyanez igaz a német nyelvűekre is. Természetesen ahogy eddig is, most is a nagy érdeklődésre számot tartó szerverekről ingyenesen átvihetjük karaktereinket kisebb populációjúakra.

Titeket hogy érint a layering kivétele, újra hosszú sorokat kéne kiállnotok, vagy a kevésbé népszerűbb szerveren játszotok?

×