Nem is régen indult el az 5. évad, most máris a következő frissítés újdonságit próbálhatjuk ki a tesztszerveren.

Már a PUBG 5. évadának bevezetése is sok újdonságot hozott a játékba, az 5.2-es frissítés ismét hozzájárul a játékmenethez. Lesz itt csapda, többszörös pingelés és sok más.

Új játékelem: Spike Trap

Kép forrása: PUBG

  • A Spike Trap (tüskecsapda) minden jármű gumiabroncsát átszúrja, amelyik átmegy rajta.
  • A csapda csak egy járművet rongál meg, aztán eltűnik.
  • A csapda átszúrja a járművek gumiabroncsait, de nem sebzi az kocsi HP-ját.
  • A csapdák az összes térképen megtalálhatók.
  • Ha egy csapdát leraksz, már nem lehet felszedni.

Új rendszer: PUBG Labs

Kép forrása: PUBG

A PUBG Labs egy olyan hely, ahol a fejlesztők úgymond együtt dolgozhatnak a játékosokkal: megtekinthető néhány új játékmód, beállítás, funkció. A rendszerrel visszajelzést lehet küldeni a fejlesztőknek, aminek célja, hogy a játék a közösségi irányelvek mellett javuljon.

  • A PUBG Labs-ban a fejlesztők bemutatják, éppen milyen fejlesztéseken dolgoznak, és arról gyűjtenek visszajelzéseket, hogy tökéletesítsék őket.
  • A PUBG Labs mindig friss tartalommal bővül. Az induláskor a skill alapú besoroló (ranked) rendszerről kérdezik a játékosokat.

Vikendi frissítés

Kép forrása: PUBG

A fejlesztők Vinkendit igyekeznek olyan pályává alakítani, ami kedvez a sniper kedvelőinek. Továbbá új járművek jelennek meg a térképen, de ugye ide is bekerültek a járműcsapdák. Vikendire bekerültek teljesen új útvonalak, ráadásul egy-két hely jobban megközelíthető. Castle körül például befagyott a víz, így könnyebben támadható a terület. Ezen kívül a városokat is átalakították: néhány helyen épületeket vettek ki, illetve kicserélték azokat, a jobb loot érdekében.

Új pingrendszer

Kép forrása: PUBG

A pingelés nagyon fontos része az infózásnak a játékban, így az is egy teljesen új funkciót kapott. Mostantól nem csak helyeket lehet pingelni, de egyszerre négy pont is megadható, mely egyfajta stratégiai útvonal is lehet. Így jobban lehet tervezni és segíteni a csapattársakat. Az is beállítható, hogy a csapattársak útvonalát látni szeretnénk, vagy nem.

Frissített úszás

  • Az úszás sebessége körülbelül 27%-kal nőtt.
  • A merülés sebessége körülbelül 20%-kal nőtt.
  • A tüdő visszaállásának sebessége körülbelül 10%-kal nőtt. 9 másodperc a teljes helyreállítás.
  • A maximális víz alatt tölthető idő kb. 33% -kal nőtt. Most kb. 20 másodpercig maradhatsz a víz alatt.

A sok-sok javítás mellett a PUBG Corp. további újdonságokat vezetett be a Custom Match világát, hogy még izgalmas saját meccseket lehessen létrehozni. Az 5.1-es frissítés teljes leírása megtalálható a PUBG hivatalos oldalán, illetve persze minden kipróbálható a tesztszerveren.

Neked hogy tetszenek az újdonságok?

×