Adománygyűjtésbe kezdett a gamerek közössége a Csendes-óceáni térségben, a napokban zajló ausztrál erdőtüzek áldozatainak megsegítésére.

Már szükségállapotot hirdettek Ausztráliában, ahol az erdőtüzek már Sydney lakosságát is fenyegetik. Queenslandben és Új-Dél-Wales-ben az egyelőre megállíthatatlanul tombol az erdőtűz, mely jelenleg Sydney városa felé közelít. A hétvégén több mint 150 otthon égett le, három ember életét vesztette. Ausztrália történetének egyik legsúlyosabb bozóttüzével küzd, pedig hivatalosan a nyári, száraz időszak még el sem kezdődött. Meteorológusok szerint az aszály és a forróság évről évre fokozódik az országban, ami csak növeli a tüzek számát – írja az Euronews.

Az országban ezrek kényszerültek elhagyni otthonaikat, mások végignézték, ahogy házuk elpusztul. Közben természetesen számos segélyszervezet munkának látott, köztük a gamerek közössége is szeretne segíteni. Elindult az új Gamer Aid Australia kampány, aminek célja, hogy az ausztrál játékos közösség egyesüljön egy nagyobb cél érdekében – derül ki a Dot Esport híréből.

A kezdeményezés alapítója Aiden „Ayekay” Hiko gamer és esport újságíró, aki a twitteren kezdte el meghirdetni a gyűjtést, ami hamar beindult.

A Snowball Esports tulajdonosa, Joshua “Swifty” Swift azonnal létrehozott egy weboldalt és egy Twitter oldalt kezdeményezéshez. Alig 24 óra alatt már több mint 3 ezer dollár értékű adomány hoztak össze a gamerek, melyhez helyi esport csapatok, szervezők, híroldalak is hozzájárultak.

Szívből reméljük, hogy a játékosok kezdeményezése révbe ér, és sok rászorulón tudnak segíteni.

×