Az amúgy is teljes árú AAA játék mikrotranzakcióinak mennyisége és árazása nagy felháborodást váltott ki a játékosok körében.

Ahogy arról a Dexerto is beszámolt, a Gears 5 a Microsoft idei legsikeresebb játékmegjelenésének mondható. Annak ellenére, hogy sokan negatív kritikával is illették, a Gears of War rajongók abszolút befogadták a játékot, és ahogy mi is írtuk kritikánkban, a Microsoftnak végre tényleg sikerült egy teljesen vállalható és élvezhető játékot letennie az asztalra.

Viszont nem tudja letagadni a játék, hogy 2019-ben készült, így megjelenése óta folyamatosan csomagokban érkeznek a játékmeneten keresztül is elérhető, de alapvetően azért mikrotranzakcióra épülő kozmetikai kiegészítők. Ezek a különböző fegyverekhez, illetve játékosokhoz tartozó skinek ráadásul olyan mennyiséget értek el, hogy egy Reddit felhasználó, TurianGhost egy posztjában úgy fogalmazott, hogy „ez már rosszabb, mint egy ingyenes játékban”.

Gears 5 Is Worse Than A Free to Play Game. 750$ worth of „Content” for those keeping track. from r/GearsOfWar

Azok számára, akik nem játszottak még a játékkal: ezeket a kozmetikai kiegészítőket az egyszerűen csak ironnak nevezett valutáért lehet megvásárolni. Ezt az iront kétféleképpen szerezhetjük meg: az első módon teljesítjük a három napi kihívást, amelyekért jutalmul egy kis adag iront, vagy akár egy kozmetikai kiegészítőt is kaphatunk.

A másik mód, hogy a pénztárcánkba nyúlunk: a legolcsóbb 5 dolláros opcióért 500 iront kapunk, míg a legnagyobb (és értelemszerűen legjobb ár-érték arányú) csomagban pedig 100 dollárért 12500 iront. A fent idézett Reddit felhasználó ez alapján kiszámolta, hogyha az összes utólag hozzáadott kozmetikai kiegészítőt meg akarnánk vásárolni, összesen 750 dollárt, vagyis közel 230 ezer forintot kellene kipengetnünk.

Különösen érzékenyen reagáltak erre a játékosok, hiszen a Microsoft a játékhoz a megjelenés óta semmilyen plusz tartalmat nem adott ki, a fent említett kiegészítőkön kívül. Bár mindenképp meg kell jegyezni, hogy tervben vannak az új mapok és játékmódok, melyeket mind ingyenesen tesznek majd elérhetővé.

Szerintetek belefér, hogy egy játék fejlesztői ekkora mennyiségű mikrotranzakciós tartalommal próbálják meg fenntartani a játékukat, vagy ez már szerintetek is túlzás?

×