A Nemzeti Gaming és eSport Sportági Szövetség szervezésében útjára indul Magyarország első esport ligája, elsőként FIFA 20 játékban.

A Magyar Esport Bajnokság már korábban is több esetben hozta össze a magyar gamer és esport közösség tagjait. A Nemzeti Gaming és eSport Sportági Szövetség most kiírta első valódi esport ligáját. A verseny a már külföldön is jól ismert rendszer szerint működik, egy éven belül négy különböző évadra bontva. Az Xbox és PlayStation platform külön kategóriába kerül.

  • FIFA 2020 téli bajnokság (2019. utolsó negyedév)
  • FIFA 2020 tavaszi bajnokság (2020. első negyedév)
  • FIFA 2020 nyári bajnokság (2020. második negyedév)
  • FIFA 2020 őszi bajnokság (2020. harmadik negyedév)

Minden Bajnokság, vagyis a téli / tavaszi / nyári / őszi Bajnokság mindegyike online előselejtezőből („Előselejtező”), azt követően online előszezonból („Előszezon”), azt követően online Bajnoki fordulókból ( „Bajnoki fordulók”) áll, melyeket helyosztó mérkőzések („Osztályozó”) követnek. A tervek szerint egyébként később több liga is elindulhat, köztük PUBG és CS:GO játékban.

A bajnokságsorozatban első és másodosztály is képviselteti magát, amit majd a három havonta megrendezésre kerülő nyílt selejtezők határoz meg. A versenyre bárki jelentkezhet, még 18 év alatt is, bár utóbbira azért vonatkoznak szabályok. Lehetsz tehát rajongó, vagy esport szervezet tagja, nyitott a lehetőség. A szezon végén pedig jön majd az offline döntő, ahol a legjobbak csaphatnak össze.

A FIFA 20 Kick-Off bajnokság nyereményalapja egyébként 1,8 millió forint, külön véve a két platform kategóriáját tehát 900 ezer forint jut Xbox-ra és szintén 900 PS-re. Ez az összeg aztán eloszlik az osztályok között is:

  • Első osztály: 600 ezer forint nyereményalap
  • Másodosztály: 300 ezer forint nyereményalap

A FIFA 20 bajnokságon a versenyzők Kick-off játékmódban mérkőznek meg egymással, minden esetben BO2 elv szerint (oda-visszavágós alapon) történik a lebonyolítás. A versenyen a FACEIT platformot használják majd, jelentkezni pedig már most lehet. Nevezési díj nincs.

×