A Riot Games tervei szerint létrehozza a League of Legends World Cup világbajnokságot. Már csak az a kérdés, hogy mikor?

Az ESPN riportere, Tyler “FionnOnFire” Erzberger szerint a Riot Games a jövőben elindíthatja a League of Legends világkupáját, amin a korábbi világbajnokságokkal ellentétben nem esport csapatok, hanem nemzeti csapatok mérhetik össze tudásukat – írja a Dot Esports. Erzberger a Twitteren azt írta: nem az a kérdés, hogy lesz-e világkupa, hanem az, hogy mikor?

„Nem csak meg akarják csinálni, de jól akarják csinálni, és ez bizony időbe telik. Tudják azt is, hogy sok játékos igen elfoglalt, így olyan kupát akarnak csinálni, ami megéri a játékosoknak” – írja Erzberger.

A múlt héten a Riot esport vezetője, John Needam egy párizsi sajtótájékoztatón említette meg a világkupa létrejöttének tervét. Hozzátette, hogy „remélhetőleg hamarosan bejelenthetik.” A rajongók évek óta szeretnének egy hasonló világkupát. 2011-ben a például egy külső szervezet rendezett Sound Blaster Nations Championship bajnokságot, amin hét nemzeti csapat vett részt. Utóbbi egy pici esemény volt, melyet a Riot aztán nem folytatott.

A nemzeti kupák azonban nem ritkák az esportban. Ott van az Overwatch World Cup, a StarCraft 2 Nation Wars, vagy a PUBG Nations Cup. Mindezek bizonyítják, hogy az ilyen rendezvényeket szívesen nézik az emberek. Arról nem is beszélve, hogy az ilyen versenyek a szélesebb nézőközönség figyelmét is felkelthetik.

A League of Legends World Cup létrehozása tehát tervben van, de valószínűleg még kell néhány év, mire elindulhat.

×