Doinb a világbajnokság megnyerése után ismét utalást tett arra, hogy lehet, hogy a csúcson hagyná abba, és a döntő volt az utolsó mérkőzése.

Ahogy arról a Dot Esports is beszámolt, a 22 éves Kim „Doinb” Tae-Sang már az év elején tervezgette, hogy otthagyja a profi League of Legends esport színterét. Most a világbajnoki döntő megnyerése után a sajtótájékoztatón egy újságíró, Ashley Kang kérdezte tőle, mit üzenne az akkori Doinb-nek.

A Twitterre feltöltött videóban a világbajnok mid laner a következőképp fogalmazott: „Nagyon hasonló szituációban vagyok, mert lehet, hogy ez volt az utolsó játékom. Ha visszamehetnék a régi Doinb-hez, az év elejére, azt mondanám neki, ne adja fel, mindig van remény.”

 

A csapat rajongói számára keserédes lenne a szituáció, hiszen épp Doinb teljesítménye volt az egyik oka annak, hogy a csapat elhozhatta a LoL Worlds kupát. Ugyanakkor az is teljesen érthető lenne, ha egy sportoló a csúcson hagyná abba, hiszen a világbajnokságtól felfelé már nem vezet út.

Lehetséges, hogy a játékos még nem idén fog nyugdíjba vonulni, hiszen a jövő évi LoL világbajnokságot épp szülőhazájában, Kínában rendezik meg. Talán azon a versenyen még megméretteti majd magát.

×