Már korábban is hírt adtunk arról, hogy mennyire erős volt a Call of Duty Mobile indulása. Egy hét alatt rekordokat döntögetett a franchise-ban. Nem mindent tudott azonban megelőzni.

Kétségtelen, hogy az új Call of Duty Mobile nagyon sikeres. A SensorTower elemző cég szerint a játék több mint 148 millió letöltést produkált iOS és Android rendszeren az október 1-i megjelenése óta eltelt egy hónapban. Ezzel a világ egyik legsikeresebb mobiljátéka lett a megjelenés utáni letöltések tekintetében, de persze csak a Pokémon GO után.

A Call of Duty Mobile 148 milliós első havi letöltésszáma több mint négyszerese a Fortnite mobil első havi letöltésének, ami 35 millió volt. A PUBG Mobile esetében ez a szám 60,7 millió letöltés volt. A Call of Duty Mobile kb. 4,9 millió letöltést produkált naponta, az első napon pedig elérte a 24 millió letöltést. Természetesen az USA tette ki a letöltések legnagyobb részét, 23,6 millióval, azaz 16 százalékkal, majd azt követte India 16,2 millió letöltéssel.

Kép forrása: SensorTower

A Call of Duty Mobile mintegy 53,9 millió dollár bevételre tett szert mikrotranzakciókból az első hónapban. A legforgalmasabb nap október 5-e volt, amikor a játékosok együttesen 3,1 millió dollárt költöttek. Az iOS felhasználók picit többet, mint Androidos társaik. A Pokémon GO-t egyébként világszerte az első hónapban 163 millióan töltötték le, mellyel még mindig világrekordernek számít.

Ugyanakkor nem csak a Call of Duty Mobile sikeres. A Modern Warfare 600 millió dollár bevételt generált megjelenésekor, sőt a hamarosan induló Battle Pass várhatóan még több bevételt hoz az Activision számára.

Te játszol a Call of Duty Mobile-al?

×