A Rockstar egyelőre úgy tűnik, kibékül a Red Dead Redemption 2 modokkal, amíg valaki nem viszi be azokat az online térbe. Persze még meggondolhatják magukat.

Persze csak idő kérdése volt, hogy a modok megjelenjenek a RDR 2 PC-s verziójához. Most ezt már a megjelenés előtt, az előre letölthető fájlok segítségével képesek voltak megtenni a modderek. Nemrégiben a Rockstar bővítette cheater és modder vadász programját, amibe bekerült a Red Dead Redemption 2 és a Red Dead Online is. Ennek lényege, hogy aki sikeresen jelent valamilyen hibát, vagy biztonsági rést, az pénzjutalomban részesül.

Nemrég pedig azok, akik elkezdtek modokat használni, a Rockstar Launcher-ben figyelmeztetést kaptak. Ha valaki modot használ, meg van az esélye annak, hogy eltiltást kap az online játéktól.

„A játék nem hivatalos módosításainak használata nem támogatott, és az online tartalom letiltásához vezethet” – szól a figyelmeztetés.

 

A jó hír tehát, hogy rendben van, ha valaki modokat használ a Red Dead Redemption 2 egyjátékos módjában, legalábbis egyelőre. A Rockstar egyelőre a moddereket sem zaklatja, egészen addig, míg a módosítások az egyjátékos módra vonatkoznak, nem kereskedelmi céllal készülnek, és tiszteletben tartják a szellemi tulajdont. Persze a cég fenntartja a jogot arra, hogy bármikor meggondolja magát az ügyben. Jelenleg tehát lehet modolni, persze nem ész nélkül.

Te kipróbáltál már bármilyen modot a Red Dead Redemption 2-ben?

×