Az október 8. a videojátékok szempontjából nagyon fontos nap volt, hiszen több nagy cím jelent meg, köztük egy olyan is, amiről nem sokan beszélnek. A Jumanji játék.

Itt az ideje, hogy visszatérjünk a Jumanji világába. A Funsolve fejlesztésében készült játék abszolút a Jumanji reboot filmek világát veszi alapul, lényege pedig ugyanaz, mint a filmekben: a világ megmentése. A játék november 8-i megjelenése talán sokak figyelmét elkerülte, mivel több jelentős cím vált játszhatóvá, például a Death Stranding és a Need for Speed Heat.

A Jumanji játékban online, vagy osztott képernyőn is lehet együtt játszani a haverokkal, és a filmekből ismert négy karakter választható: Dr. Smolder Bravestone, Ruby Roundhouse, Franklin “Mouse” Finbar és Professor Shelly Oberon. Egyedi képességeiket kombinálni lehet a feladatok megoldására használni. A játékban – ahogy az előzetes is mutatja – különféle egzotikus környezetben kell megküzdeni az elemekkel, miközben Jumanji ereklyéit keressük.

 

Az első ránézésre nem feltétlenül felnőtteknek szóló játék PC-n, PS4-en és Xbox One-on is elérhető. Nem csodálom, hogy sokak figyelmét elkerülte, hiszen valószínűleg nem lesz a nagyközönség legkedveltebb játéka. Ismerjük a film-franchise alapján készült játékok többségének minőségét. Cáfoljatok rám, ha tévedek, és ez a játék sikerre van ítélve.

A Jumanji – The Video Game mindenesetre arra talán jó, hogy elüssük vele az időt, amíg várjuk a következő Jumanji filmet (Jumanji – A következő szint), ami december elején lesz látható a mozikban.

×