A transznemüek jogait hirdető kártyáit kell kivennie paklijából Autumn Burchett-nek, mivel a Wizards of the Coast tagjai szerint módosítva lettek.

Autumn Burchett a Magic: The Gathering kártyajáték transznemű játékosa szerette volna két kártyáját felhasználni nézeteinek hirdetésére. A játékos a kártyákra fekete filccel írt fel a transznemű emberek jogaiért kiálló szövegeket, ami elméletileg nem szabályellenes. Burchett állítása szerint a Wizards of the Coast arra kérte, hogy vegye ki paklijából a kártyákat, mivel azok módosítva lettek.

 


A játék szabályai szerint, a játékosok művészi jelleggel megváltoztathatják a kártyákat, ha azok felismerhetőek maradnak, nem offenzívek és nem takarják el a mana értéket vagy a kártya nevét. A bajnokságokon gyakori az aláírt kártyák használata, így a két kártya nagyon nem tűnik ki a sorból, de kétségtelenül zavarónak is lehet tekinteni a kártya felismerésének szempontjából.

A játékos azt állítja nem a bírák kérték erre hanem a WotC tagjai, ami kifejezetten meglepő, mivel nemrég a Lee Shi Tian játékost semmilyen módon nem cenzúrázták, amikor kiállt a hongkongi tüntetők mellett.

A történetnek még csak az egyik oldalát ismerjük, mivel a WotC még nem közölte állaspontját az üggyel kapcsolatban.

×