A meccs elött még pár beszólás mindig játszik, ami a rajongókat mégjobban izgalomba hozza a holnapi döntővel kapcsolatban.

Holnap kerül sor a League of Legends 2019 világbajnokság döntőjére, ahol a kínai FunPlus Phoenix és az európai G2 csapata méri össze erejét. Az elődöntőben a G2 elverte a háromszoros világbajnok SK Telecom T1 csapatát, a Funplus Phoenix pedig a jelenlegi világbajnok Invictus Gaming-et ejtette ki. A meccseket rekord érdeklődés kísérte eddig, így vasárnap is nagy nézettségre számít a Riot Games.

 

A végső küzdelem előtt tartott sajtótájékoztatóban nyilatkozta Kim „Doinb” Tae-sang, hogy szerinte a G2-nak nem kellett volna tovább jutnia az elődöntőből és csupán szerencsével ejtették ki az esélyes SKT-t. Ez persze csak válasz volt arra, amit a G2 top lanere nyilatkozott korábban, miszerint az igazi döntő az ő összecsapásuk volt az SKT-vel és az FPX csapatát könnyedén lesöprik majd a döntőben. A FPX játékosai megosztották véleményüket a jelenlegi metáról is és megemlítették azt is, hogy a G2 jó ha bannolja Kled-et vagy komoly bajba kerülnek.

Senki nem tudhatja, hogy sikerül-e 9 év után újra európai győztest állítanunk, vagy az LPL régió erősíti magát tovább egy vb címmel. Az biztos, hogy mi már nagyon izgatottan várjuk a holnapi 13:00-kor kezdődő döntőt.

×