A kaliforniai Lou Correa szerint komoly probléma az online radikalizáció, és a Blizzardnak több figyelmet kellene fordítania ennek elkerülésére.

Még október végén posztolt Twitterre az anaheimi demokrata képviselő, Lou Correa. Ebben a bejegyzésben megjegyezte, hogy nagyon örül annak, hogy városában kerül megrendezésre a BlizzCon, de birtokába jutott egy olyan screenshot, mely nagy aggodalommal tölti el.

 

A képen a szélsőséges nacionalista nézeteiről elhíresült The Enclave nevű guild egyik tagja látható, amint KKK-jelmezben ünnepli a halloweent. Mögötte két színes bőrű karakter, az egyikőjük ráadásul a híres polgárjogi aktivista, Jesse Jackson nevét viseli, és épp azt mondja „következő állomás: Charlottesville”, utalva a végül halálos áldozattal végződő 2017-es radikális nacionalista tüntetésre.

A Vice birtokába jutott egy email, ahol a képviselő jobban is kifejtette véleményét. „Azzal, hogy biztonságos helyet adnak az interneten ezeknek a radikálisoknak, gondatlanul teret adnak nekik arra, hogy tovább terjesszék nézeteiket, és tagokat toborozzanak maguknak, mindeközben elidegenítik a játék rajongóit.”

Nem feltétlenül kérdéses, hogy a Blizzardnak mi a véleménye erről a dologról: nemrégiben egy guildet kifejezetten azért tiltottak ki, mert a nevük Trump híres jelmondatára utalt, arról nem is beszélve, hogy a legutóbbi nagy botrányuk épp abból fakadt, hogy a Blitzchung néven játszó hearthstone játékos politikai üzenetet fogalmazott meg az egyik verseny közben.

Szerintetek keményebben kéne fellépnie a Blizzardnak a szélsőséges ideológiákat terjesztők ellen, vagy nem kéne beleavatkozniuk az ügybe?

×