Néhány játékos ahelyett, hogy a győzelemre hajtott volna, szándékosan arra játszott, hogy szétbombázza a bajnokságot, és kiszúrjanak másokkal.

A Fortnite esport színtere folyamatosan növekvőben, vagy fogalmazzunk inkább úgy, kialakulóban van. A hivatalos Fortnite Világkupán túl egyre több kisebb, harmadik fél által szervezett bajnokság szerveződik, nem utolsósorban annak köszönhetően, hogy az Epic Games 100 millió dolláros alapot ajánlott fel ezen versenyek nyereményalapjának támogatására.

Így bukkant fel a jelenleg egyik legnagyobbnak számító független verseny, a Vanish Cup is. Az online solo bajnokság „csupán” 3000 dolláros, azaz nagyjából 900 ezer forintos összdíjazással kecsegtetett, és különösen egyszerűvé tette a részvételt az online módszerekkel. Most azonban egy hivatalos üzenetben a szervezők csalókra hivatkozva kénytelenek lettek későbbre halasztani a verseny folytatását.

 

A Polygonnak adott további nyilatkozatok alapján kiderült, hogy a csalás abban nyilvánult meg, hogy három játékos összefogott, és rakétavetőkkel soroztak mindenkit, és minden trükkel azon voltak, hogy elrontsák a versenyt. A mérkőzést azonnal lefújták, és a kommentátorok bejelentették a bajnokság elhalasztását.

Ki fogják deríteni, hogy kik voltak a tettesek (másodlagos felhasználót használtak), akik ráadásul mind meghívottként vettek részt. A szervezők hivatalos közleményben nemtetszésüket fejezték ki a független bajnokságokhoz biztosított egyedi matchmaking rendszerrel, hiszen valahogy ezt használták ki a játékosok, hogy alternatív felhasználókkal lépjenek be a versenybe.

Egyelőre nem osztották meg, mikor kerül ismét megrendezésre a bajnokság, de a szervezők szerint már megvan a dátum. Amíg azonban nem oldják meg a problémákat, nem akarják megosztani a nagyközönséggel.

csoport_fortnite_320x300

×