A Left 4 Dead írója, Chet Faliszek megerősítette, hogy új stúdiója, a Stray Bombay egy co-op FPS játékon dolgozik.

Ha valaki nem tudná, múlt héten zajlott Kanadában a Reboot Develop konferencia, ahol Chet Faliszek leleplezte, hogy a meg nem nevezett lövöldözős játék Unreal Engine alatt fut majd. A Stray Bombay stúdió korábban csak arról adott hírt, hogy szeretnének egy belső nézetű co-op játékok létrehozni – írja a VG247.

Még márciusban jött a hír, hogy Chet Faliszek új stúdiót alapít, közösen a Riot Games volt tervezőjével, Kim Vollal. Faliszek egyébként a Half-Life 2, a Left 4 Dead, a Portal játékok, valamint a Counter-Strike: Global Offensive játékok írásáért volt felelős.

A Stray Bombay új lövöldözős játékában mindkét társalapító erőssége egyesül. Faliszek elmondta, hogy ahelyett, hogy a technológiai innovációra összpontosítanának, inkább egy lövöldözős játékra koncentrálnak, amely rövid, izgalmas játékmenetet biztosít. Itt nem lesz lehetőség karakter építeni, csak adott egy karakter és mehet a menet.

Kép forrása: Stray Bombay

„Olyan játékot készítünk, ami nem feltétlenül úttörő technológiai szinten, de beletesszük eddigi tapasztalatainkat, tudásunkat, na meg sok-sok munkaórát töltünk a teszteléssel. 20-30 perces játék után visszatérve sem a karaktered leszel, hanem egy karakterrel játszol” – mondta Chet Faliszek.

Az tehát biztos, hogy egy igen egyszerű alapokon nyugvó lövöldözős játékra számíthatunk, amennyiben tényleg a Quake és a Doom lesz a játék alapja. Hogy pontosan mit is hoznak ki az ötletből, az persze még a jövő zenéje.

×