Az IEM Beijing csoportkörei előtt frissítették a hivatalos verseny-szabálykönyvet. Várhatóan lesz olyan rész, ami nem fog tetszeni a játékosoknak.

A hivatalos közlemény szerint elsősorban az IEM Katowice 2020-ra készülve módosították a szabályokat, de fontos megjegyezni, hogy annak a rendezvénynek külön szabálykönyve van, és az új változások minden IEM versenyre érvényesek, így a héten csoportköreit kezdő IEM Beijing-re is.

A szabálykönyv több esport játékra is vonatkozik, de az egyik legérdekesebb új sor a CS:GO-t érinti: tilos a szándékos in-game öngyilkosság, akár a /kill paranccsal, akár a pálya elemeit használva, például a Vertigóról való leugrás. Érthető, hogy épp most hozták meg ezt a szabályt a hivatalos versenyeken, hiszen a másik fontos módosítás, hogy a térképek listájában a Cache helyét átvette a Vertigo.

Érdemes felidézni ezt az interjút még júliusból: a Betway profi játékosokat kérdezett arról, kivennék-e a Vertigót a hivatalos map poolból. (spoiler alert: a többség nagyon nem szerette a pályát)

 

A befejezetlen felhőkarcolón lévő mapon a játékosok sokszor ugrottak le szívesen a mérkőzések végén: ha magukkal végeznek, akkor megtagadhatják az ellenfeleiktől a megölésért járó pénzjutalmat, vagy esetleg megakadályozhatják, hogy megszerezzék a fegyverüket. Kérdéses, hogy a játékosok hogyan reagálnak majd erre a szabályra, hiszen a funkciót eddig előszeretettel alkalmazta szinte minden csapat, bevett része volt a stratégiáknak.

Szerintetek helyes döntés, hogy betiltják ezt a funkciót, vagy át kellene gondolni a szabályt?

×