Néhány fegyvernél mintha összecserélték volna az álló és guggoló módban a szórást, az egyik shotgun pedig akár mesterlövész puskaként is használható.

Az E-Roc nevű Youtube-csatorna egy videóban osztotta meg, hogy furcsa mintát vél felfedezni a Modern Warfare néhány fegyverének szórásában. Alapvetően a legtöbb játékban, az új Call of Duty legtöbb fegyverénél, és – lássuk be – a való életben is a fegyverek máshogy rúgnak vissza, ha állunk és máshogy, ha guggolunk.

Általában sokkal nagyobb lesz a szórás álló helyzetben, és jobban tudunk célozni és uralni a szórást, ha guggolunk. A Modern Warfare három fegyverénél viszont mintha pont fordítva lenne: a Kilo 141 és az M-13 assault rifle-öknél, valamint az MP-5 SMG-nél.

 

Ezen kívül, ahogy azt a Polygon is említi, szintén érdekes a szórási viselkedése a duplacsöves 725 shotgunnak. A többi shotgunhoz képest ez a klasszikus kialakítású, két lőszeres fegyver sokkal messzebbre hord, mint a kategórián belüli társai.

Bizonyos kiegészítőkkel felszerelve ráadásul még tovább növelhető az effektív hatótáv: mind az extended choke és a monolithic supressor növeli a hatótávot, ha pedig egy négyszeres zoomos távcsövet is rárakunk, gyakorlatilag mesterlövész puskává teszi a shotgunt.

Természetesen fontos ezen a ponton kitérnünk arra, hogy ezzel a viselkedésével a 725-ös shotgun lehetséges, hogy még közelebb áll ahhoz, ahogy a valóságban egy ilyen fegyver működne. Videojátékokra jellemző tévhit ugyanis, hogy egy shotgun csak rövid távon működik hatásosan, a fegyverek valós változatai sokkal inkább egy assault rifle hatótávjával rendelkeznek.

Szerintetek javítva lesznek a fegyverek, vagy szándékosan így készültek, és a stratégiák részévé válnak az eltérések?

×