Az Apple és a Valve közös együttműködésben beépített kijelzős AR headset kifejlesztésén dolgozik, ami hasonló a Valve jelenlegi VR szemüvegéhez.

A Digital Times cikke szerint az AR szemüveg már valamikor 2020 második felében megjelenhet. Állítólag korábban több érdekes AR-re utaló kódot találtak az iOS 13 mélyén, ami azt jelentheti, hogy az Apple titokban már teszteli az új rendszert. Az Apple vezérigazgatója, Tim Cook korábban már beszélt arról, hogy az AR technológia ugyanolyan jövőnek néz elébe, mint az okostelefonok.

Az olyan AR játékok népszerűségének növekedésével, mint a Pokémon GO vagy a közelgő Minecraft Earth, sok márka szeretne belépni az AR üzletbe. A Facebook például szintén érdeklődést mutat az AR technológia iránt, és máris komoly beruházásokat kezdeményezett. Hasonlóképpen a Microsoft és a Google is bemutatott fejlesztés alatt álló eszközöket.

Illusztrálció – A kép forrása: Wccftech

A Valve és az Apple közötti partnerség ugyanakkor furcsának tűnhet, de nem szabad elfelejtenünk, hogy a Valve az utóbbi időben komolyan befektetett a VR eszközökbe. A Valve Index például a nyáron indult, amit sokan az egyik legjobb jelenlegi VR megoldásnak tartanak.

Mivel az Apple már ebben kissé késésben van, a tapasztalt cégekkel kötött partnerség nagy segítség lehet nekik abban, hogy kiadják első headsetjüket.

×