Az Overwatch 2 panelbeszélgetésen sokat megtudtunk a folytatásról: fejleszthető hősök, új játékmód, és megújult külső.

Push – ismerős új külsőben

Az új játékmód első ránézésre hasonlít az Escort játékmódhoz, de természetesen azonnal feltűnik a különbség. Ugyanúgy nagy tárgyakat kell tolni egy meghatározott útvonalon – de ezúttal kettőt, és nem a játékosok, hanem egy óriás robot tolja majd.

Attól függően, ki irányítja a robotot, a robot a két csapat markerét tolja végig a pályán. Checkpointokhoz elérve új spawn pontokat kapnak a csapatok. A teljesen szimmetrikus térképen rengeteg lehetőség van új stratégiák kidolgozására. Értelemszerűen a végén az nyer, akinek a markere előbb eljut a „célba”.

Az első kipróbálható map Torontóban játszódik majd. Ezen kívül a jövőben még számtalan PvP térképet kapunk az összes játékmódhoz – visszamenőleg is, az Overwatch első részébe is. Rövid képeket láthattunk Gothenburgról, Monte Carlóról, Rio de Janeiróról.

Kép forrása: Blizzcon

A történet átélése

Az Overwatch 2 ott veszi majd fel a történetet, ahol a legutóbbi animációk befejezték. Az új egyjátékos kampányban minden küldetésben animált intrókat és outrókat is láthatunk. A küldetések sokkal irányítottabbak lesznek, mint egy PvP meccs: nem választhatunk bármelyik hős közül, hanem csak azok közül, akik ténylegesen szerepelnek az adott történetben.

Nagy újítás, hogy tárgyak is lesznek a PvE játékban. Nem olyan lootra kell gondolni, mint a WoW-ban vagy a Diablóban, hanem sokkal inkább a Battle Royale játékokhoz hasonló használati tárgyakat kell elképzelni, mint például gyógyító tárgyak, gránátok, vagy lehelyezhető pajzsok.

Hero Missions a neve a többször újrajátszható, történetalapú co-op küldetések – kicsit mint a dungeonök és raidek a World of Warcraftban. A világ több pontján játszódó küldetésekben mindenféle célokat kell majd, így lehet, hogy egyszer Winston kutatólaborjában kell egy inváziót túlélnük, egy másikban pedig meg kell szereznünk valamit a Null Sectortól.

Fejleszthető hősök

Fontos ígéret volt az Overwatch 2-vel kapcsolatban a fejlődés rendszere. Egyelőre ez a funkció még fejlesztés alatt áll, így nem tudnak pontos információkat megosztani róla, de nagy vonalakban elmagyarázták, mik a tervek.

Talent rendszert kapnak az Overwatch hősei: különböző szintenként választhatnak, milyen irányba haladjon majd a fejlődésük, ennek megfelelően sokkal személyre szabottabbá válik a játék élménye. Olyan talenteket kell elképzelni, melyek kiegészítik a hősök meglévő képességeit – Tracer pulse bombja például hatással lesz más ellenfelekre is. Ki kell emelni a tényt, hogy a kompetitív játékmódokat nem érinti ez a fejlődés.

Kép forrása: Blizzcon

A karakterek külsőre is változnak az első játékhoz képest. Ezzel tudják majd mutatni az idő múlását, a történet hatásait a kinézeten keresztül. Így például Bastion a történet szerint Thorbjörnnel együtt él, így külsején meglátszik, hogy tőle kapja az új frissítéseket – a fején például ott csücsül Thorbjörn egyik kedvenc sapkája. Nemcsak a hősök, hanem a játékos szemszöge is kap új látványt: a HUD is megváltozott, sokkal kisebb lett, hogy kevesebbet vegyen el a játékból.

Nem egy, hanem több új hős is érkezik a játékba – hiszen mégis csak a hősök a legfontosabb elemei a játéknak. Sojourn az első kanadai hős. Fontos szerepet tölt majd be a történetben. Több nevet egyelőre nem említettek, de azt ígérték, nem csak egy új hős bukkan majd fel egyszerre.

Mit jelent a folytatás az Overwatch tekintetében?

Az Overwatch nagyon kiépült játék, mind ha az esport színteret nézzük, mind ha csak azt vesszük figyelembe, mennyi időt és pénzt öltek bele a játékosok az egyedi személyre szabott karakterekbe. Általában ha egy játék foyltatása érkezik, akkor akik a korábbi játékkal játszottak, minden teljesítmény nullázódik, és elölről kell kezdeni.

Nem így az Overwatch 2-ben: minden új hős és térkép ami az új játékban elérhető, elérhető lesz az első részben is. Ugyanígy minden skin, minden elért teljesítmény egy az egyben átvihető lesz a folytatásba is.

Minden korábban támogatott platform ugyanúgy támogatott lesz a második részben is. Így játszhatunk majd PC-n, Switch-en, PS4-en, és Xbox One-on is.

Nincs hír viszont, hogy mikor érkezik majd a játék, semmilyen dátumot nem akarnak belengetni, és most eltűnnek majd egy időre.

×