Beigazolódott az összes előzetes hír – a BlizzCon megnyitóeseményén bejelentették a sorozat következő részét.

A megnyitóeseményt J. Allen Brack vezérigazgató rövid beszéde indította, melyben hivatalosan is bocsánatot kért azért, hogy hogyan kezelték a Blitzchung ügyet. Utána viszont azonnal rátértek az első programpontra: az új Diablo játék előzetesére.

 

Az előzetes után a játék rendezője Louis Barriga kitért arra, hogy a következő játékban jobban fókuszálnak majd a sorozat horror-elemeire. Vissza fognak térni a gótikus, középkori pokolhoz köthető képekre. Hivatalosan is megerősítette a tényt, hogy lesz PvP a játékban – és akár kooperatív játékra is lehetőség lesz.

A játék elérhető lesz PC-n, PS4-en és Xbox One-on is. Három kasztot mutattak be a játékból: a barbárt, a Sorceress-t és a Druidot, épp ahogy a legutóbbi szivárogtatásokból is kiderült.

A beszéd után rövid Gameplay-előzetesben még többet bemutattak a játékból. Ebben jól látszik a gyökerekhez való visszatérés – a világ tényleg jobban emlékeztet a Diablo 2-ből megismert véres és brutális, sötét és rémisztő világra.

 

Akik személyesen vesznek részt a konferencián még egy rövid játszható demót is kipróbálhatnak a játékból, így várhatóan a következőkben még több részletet megtudhatunk majd a játékból.

×