Az EA a hét elején bejelentette, hogy új partnerséget köt a Valve-al, így számos játék elérhetővé válik a Steam platformján. Lehet, hogy nem csak ott.

Az Electronic Arts több nagy címmel visszatér a Steamre, kezdve a Star Wars Jedi: Fallen Order-rel, amely már előrendelhető a platformon. Már egy évtizede annak, hogy az EA úgy döntött, elindítja saját áruházát, az Origint. Amikor a EA bejelentette a friss partnerséget, több Reddit felhasználó azt úgy értelmezte, hogy az EA ezzel elismerte, hogy az Origin célkitűzése sikertelen volt.

Azonban Mike Blank, az EA alelnöke és az Origin vezetője a GamesIndustry-nak arról beszélt, hogy egyáltalán nem ez a helyzet. Ahogy fogalmaz: az Origin jól teljesít és több millió felhasználóval büszkélkedhet. Csupán arról van szó, hogy az EA megváltoztatta a stratégiáját. Nyitottabbá váltak abban, hogy miként juttassák el a játékokat a játékosokhoz.

„Az utóbbi néhány évben erre törekszünk. Vannak, akik nem tudják, de mára több mint 85 kiadói partnerrel, játékfejlesztő partnerrel rendelkezünk, akik Access szolgáltatáson keresztül juttatják el játékaikat a közönséghez. Előfizetési szolgáltatásunk több platformon működik, mint bármely más kiadónál. Ez része annak a stratégiának, hogy minél több játékos élvezze a termékeinket” – mondta Mike Blank.

Kép forrása: Origin

Blank hozzátette, hogy az egész iparág változáson megy keresztül, és minden egyfajta nyitottság felé halad. Elindult a játékközösségek létrehozásának hulláma, melynek egy nagy része a crossplay lehetőség bővítése, ami segíti a platformok közti akadályok megszüntetését.

„Úgy gondolom, hogy ez a tendencia növekszik. Az Xbox, a PlayStation, a Steam és más platformok, kiadók stb. egyre nyitottabbá válnak, lehetőségeket teremtve az embereknek a közös játékra. Bízom abban, hogy ez a trend folytatódik” – tette hozzá Blank.

Ez a nyitottság tehát akár azt is jelentheti, hogy az EA játékai a Steam után akár az Epic Games Store-ba is bekerülhetnek. Blank erre nem mondott egyértelmű igent, de kiemelte: a cég továbbra is nyitott minden lehetőségre.

„Annyit mondhatok, hogy nyitottak vagyunk az új partnerségekre. Meglátjuk, mit hoz a jövő.”

Te örülnél, ha az EA játékai az Epic Store-ban is megjelennének?

×