Mióta a Ubisoft komoly lépéseket tett a DDoS támadások okozói ellen, azóta állítólag 93 százalékkal csökkent a támadások száma.

Mióta a Rainbow Six Siege legutóbbi szezonja, az Ember Rise elindult, a játék különösen sok DDoS támadás célpontjává vált. A támadások okán rengetek problémával küzdöttek a játékosok. Akkor a Ubisoft kemény banhullámot indított, hogy megvédje a játékosokat és stabilizálja a rendszert – írja a Dot Esports.

A szeptemberben indult DDoS támadások kirobbanása, majd az azt követő kitiltások és javítások után a Ubisoft nemrég bejelentette, hogy a DDoS és DoS támadások száma 93 százalékkal csökkent. Persze a kiadó nem csak a DDoS támadások tiltóhullámával foglalkozott az elmúlt időszakban. Nemrég egy csalásokat készítő oldal megszüntetését is elérte, annak készítői ellen pedig pert indított.

A Microsoft Azure csapata jelenleg együttműködik az Ubisoft-tal annak érdekében, hogy minél sikeresebb módszerekkel igyekezzenek kiszűrni a csalókat, illetve a DDoS támadások indítóit. A Microsoft Azure a Microsoft cloud computing platformja és infrastruktúrája, melynek segítségével alkalmazásokat lehet készíteni, telepíteni és futtatni a Microsoft által felügyelt adatközpontokon.

Természetesen a DDoS és DoS támadások nem szűntek meg teljesen, így sajnos még mindig tapasztalhatnak a játékosok hibákat, a játék kidobhat, kiléphet stb. A helyzet viszont az, hogy a 93 százalékos csökkenés bizonyíték arra, hogy a Ubisoft fellépése nem csak sikeres, de igen határozott volt a kérdésben. A támadások kezeléséről a Ubisoft oldalán bővebben olvashatsz.

Te voltál áldozata DDoS támadásnak a Rainbow Six Siege-ben?

×