Annak ellenére, hogy az EA Star Wars Battlefront játékai körül több esetben lootbox-vita zajlik, már több mint 30 millió példányban keltek el.

Az EA nemrégiben megerősítette, hogy két Star Wars: Battlefront játék együttesen már több mint 33 millió példányban kelt el világszerte. A TweakTown szerint ez meglepő hír, miután a Battlefront II lootbox vitája megnehezítette a játék 2017-es megjelenését. Ezzel együtt, vagy ennek ellenére a játék képes magához vonzani a játékosokat, köszönhetően többek között a rengeteg ingyenes tartalomnak. A játék szolgáltatása pedig folyamatos bevételt biztosít az EA számára, ami azt eredményezi, hogy fejlesztői oldalon is több lehetőség adott a támogatásra.

A Battlefront II a Star Wars fanok mentsvárává vált, miután az EA leállította a Visceral Games Star Wars projektjét. Ez szintén arra ösztönözte a DICE-t, hogy számos ingyenes bővítést vezessen be a játékba.

 

Persze nem a Battlefront az egyetlen játék, ami jól teljesít az EA kiadónál. A The Star Wars: The Old Republic MMORPG 2011-es megjelenése óta közel 1 milliárd dollárt hozott. A Respawn fejlesztőcsapatának játéka, a Star Wars Jedi: Fallen Order heteken belül megjelenik és várhatóan hasonló nagy siker lesz. Az EA legalábbis hosszútávon elkötelezett a Star Wars játékok mellett, és további projekteket tervez a franchise-ban. Legalábbis addig míg a kizárólagossági engedély le nem jár.

Te már várod a Jedi: Fallen Order megjelenését?

×