A PUBG Mobile biztonsági csapata szerint a havi 100 millió aktív játékost közt a több ezer csaló, akit bannolnak, csupán egy kis része a közösségnek.

A PUBG Mobile-t kiadó Tencent Games szerint havonta száz millió ember játszik aktívan a 2018-ban megjelent PUBG Mobile-al. A lenyűgöző számok ellenére a PUBG Mobile nem mindig okoz végtelen örömöt a játékosoknak, köszönhetően a rengeteg csalónak.

A Tencent ugyanakkor keményen dolgozik a csalásészlelő rendszer fejlesztésén, aminek köszönhetően naponta több ezer csaló kerül kitiltásra – írja a Polygon. A PUBG Mobile több mint 300 fős biztonsági csapattal rendelkezik, mely elsősorban a csalásellenes ügyekkel foglalkozik.

„Bár naponta több ezer csaló játékos kerül tiltásra, ők mégis csupán egy kis részei a havi 100 milliós játékosközösségnek. Ettől függetlenül a játékosok tisztességes játékot szeretnének, így mindegy, hogy hány csaló létezik. Úgy gondoljuk, hogy a csalás minden formája elfogadhatatlan” – írta a Tencent biztonsági csapatának képviselője.

Kép forrása: Tencent

A biztonsági csapat blogbejegyzése szerint folyamatosan figyelik a játékosok játékon-belüli viselkedését a csalások szűréséhez.  A csalókkal a legnagyobb probléma, hogy tiltások után könnyen készíthetnek új fiókot, és folytatják „áldásos” tevékenységüket. Egyelőre a Tencent hezitál IP alapján bannolni.

„Ha IP-tilalmat alkalmazunk, van esélye annak, hogy olyanokat tiltunk ki, akik ártatlanok. A különböző hardver-azonosítók is hamisíthatók.”

A közelmúltban a Tencent olyan rendszert vezetett be, amely értesíti a játékosokat, ha a PUBG Mobile alkalmazásban elküldött jelentés sikeres volt.  Ezzel bizonyítják, hogy a reportnak van értelme, és a tiltórendszer működik.

Te találkoztál már csalóval a PUBG Mobile-ban?

×