Nemrégiben volt szerencsénk kipróbálni a Philips 55″-os 4K tévéjét, a „The One-t”. Impozáns méretei miatt volt miért forgatunk a fejünket.

Napjainkban a nagy tévégyártók nem igazán szokták középkategóriás termékeiket tesztelésre bocsájtani. A PHILIPS azonban másképp gondolkodik, így volt szerencsénk kipróbálni egyik 4K-s készüléküket.

A Philips 55PUS7304 első ránézésre kitűnik a középkategóriás tévék közül, köszönhetően többek között a homogén, robusztus alumínium keretnek, valamint az igényesen kivitelezett T alakú lábnak. Mi az 55”-ös verziót kaptuk meg, de kapható más méretekben is: 43”, 50”, 58”, 65” és 70”. A képernyőn épp uralkodó színeket utánzó háttérvilágítás (Ambilight) ebben a készülőkben is megtalálható.

Talán ezeken a képeken látszik a legjobban, hogy mennyire jól átveszi a képernyőn lévő színeket.

 

A „The One” okos funkcióinak köszönhetően tökéletesen látni fogjuk, hogy mire képes a legújabb Android TV Pie (9. generáció). Az applikációkat között természetesen az egyik legelső a YouTube, ami szépen megbirkózik a „Peru 8K HDR 60FPS (FUHD)” 8K-s videóval is.

Ami viszont picit zavaró lehet, hogy az Androidos applikációval nem tudjuk a telefonunkon bepötyögni a keresendő szöveget a videókhoz. Csak a készülék képernyőjén látható táblázattal lehet bevinni a szöveget, a telefont érintőgombos távirányítóként használva. Talán a PHILIPS dönthetett volna a NAS-okat gyártó QNAP megoldása mellett, ahol az applikáció bizony rendelkezik képernyőbillentyűzettel is, ami jelentősen meggyorsítja és könnyebbé teszi a szövegbevitelt.

Ha már az applikációnál tartunk. A telefonunkon tárolt 4K-s tartalmakat is könnyedén le tudtunk vele játszani, WiFi-n keresztül. Igaz, előfordult, hogy nagyon belassult az app, annak ellenére, hogy Galaxy S9-el próbáltuk ki.

 

Mivel alapvetően gaming tematikájú lap vagyunk, mindenképp szerettük volna látni, hogyan birkózik meg a készülék a játékokkal. Első lépésként bekapcsoltuk a „Gaming” módot, ami kikapcsolja a tévé képjavító funkcióit, és alárendel mindent a lehető legalacsonyabb válaszidőnek.

A tévén egy kis Overwatch-ot futtatunk, ami 120 FPS-el pörgött 4K felbontásban, ULTRA beállítások mellett. Természetesen egy 144 Hz-es monitorhoz szokott szem azonnal észreveszi a magasabb válaszidőt, de egy single player játékhoz, mint például a Metro Exodus, tökéletes. Csak legyen erőműve az embernek, ami 4K-s felbontás alatt megfelelő FPS-el elviszi. A látványra azonban ilyenkor tényleg nem lehet panasz.

A hangot illetően, az elődökhöz képest 40 Hz-el mélyebb hangtartományba képes „lemenni”, aminek köszönhetően igen jó hangzást kapunk. Sajnos a mély hang maga, nem érhető el túl jó minőségben.

A PHILIPS elismerést érdemel, hiszen komoly erőfeszítéseket tesz a megfizethető tévék piacán, ami igen pozitív törekvés.

Összefoglalás

Látványos és megfizethető – PHILIPS 55PUS7304 teszt


Szerzői értékelés

8

Az 55PUS7304 igazi előrelépés és egy új referenciaérték lehet a középkategóriás TV-k piacán. A hang nem a legjobb, de egy külső hangforrás egyébként is javallott egy TV mellé, főleg ha az már egy középkategóriás készülék. Ezt orvosolandó a PHILIPS 7504-es modellje már integrált hangállvánnyal is rendelkezik.

Igényes anyaghasználat

Látványos 4K videólejátszás

Szép színek

Megfelelő FPS játékoknál

Gyenge hangzás

Hiányosságok a külső applikációban

Olvasói értékelés

0

×