A Minerva névre hallgató mesterséges intelligencia komoly tisztogatásokat végez a felhasználók körében, ami máris több tízezer játékos kitiltását eredményezte.

A FACEIT számolt be róla, hogy 2019 augusztusa és szeptembere között jelentősen csökkent a toxikus üzenetek száma a Counter-Strike: Global Offensive-ben. Ez a felhasználók számának 8%-os csökkenésével is járt, az oka pedig nem más, mint Minerva. A mesterséges intelligenciát, amit augusztusban engedtek rá a CS:GO felhasználóira a FACEIT a Jigsaw-val közösen fejlesztette ki.

csgo-viewmodel

Kép forrása: killping.com

Minerva a chatben megjelenő üzeneteket vizsgálja és, ha valamit toxikusnak, sértőnek talál, akkor figyelmeztetést küld az üzenet feladójának. Emellett automatikusan spamnek minősíti ezeket az üzeneteket és, ha a finomabb módszerek nem használnak, ki is tiltja a felhasználót a játékból. Ennek köszönhetően az első hat hétben 20%-kal csökkent a mérgező üzenetek száma és húszezer játékos került kitiltásra. További kilencvenezer figyelmeztetést osztott ki ezen kívül a CS:GO új mesterséges intelligenciája, ez pedig csak a kezdet.

A fejlesztők elárulták, hogy Minerva egyelőre csak a chatet tudja figyelni. A következő hetekben újabb frissítéseket kap majd, aminek következtében valós időben is be tudja majd mérni a bántó viselkedést.

×