Miután Daniel Craig belefáradt a 007-es megformálásába a filmszéria és annak főszereplőjének sorsa sokáig bizonytalan volt. Végül 2017-ben jelentették be, hogy egy utolsó rész erejéig visszatér ikonikus szerepére a színész, a Bond 25-öt pedig tavasszal már láthatjuk is!

Daniel Craig főszereplésével a James Bond filmek alkotói egy egészen új vonalon kezdtek el mozogni. Ahelyett, hogy minden rész teljesen független lett volna az előzőtől egy több epizódon átívelő drámát igyekeztek felépíteni. Ez az első két epizódban még jól is működött, a 2015-ös Spectre – A Fantom visszatérre azonban úgy tűnik, elmúlt az újdonság varázsa. Craig ezután jelentette be azt is, hogy belefáradt a 007-es megformálásába, a következő film sorsa így igen bizonytalanná vált.

James Bond Spectre screenshot

Kép forrása: Entertainment Weekly

Végül két év alatt sikerült megegyeznie a stúdiónak a színésszel, a bonyodalmak azonban itt még nem értek véget. A Bond 25, ami a huszonötödik film lesz a hatvan éve indult filmszériában több rendezőt is elfogyasztott, mire a produkciós fázisba lépett. A történetet eredetileg Danny Boyle (Gettómilliomos, 127 óra, Trainspotting) tolmácsolásában láthattuk volna, a rendező azonban később visszalépett tőle. Emiatt csúszott a film 2020-ra, de ez nyitotta meg a lehetőséget a rendezésre Cary Fukunaga előtt is.

Ő hozta be a filmbe Rami Maleket, a Bohém Rapszódia sztárját és járta be a szereplőkkel és a stábtagokkal a fél világot a forgatások során. Most a No Time To Die alcímet viselő Bond 25 forgatásának befejezését is egy vele készült közös fotóval jelentették be a film hivatalos oldalán.


Habár a kamerák már egy hónapja leálltak az utolsó olaszországi helyszínen, a munkálatoknak még közel sincs végük. Az operatőrök és a színészek helyett most a vágókon, hangmérnökökön és speciális effekteseken a világ szeme. Egyes források már azt is rebesgetik, hogy még az év vége előtt láthatjuk is az első előzetest, habár a stúdió ezt hivatalosan még nem erősítette meg.

×