A Fortnite második fejezetének egyik tesztelője volt az, aki információkat osztott meg twitteren, ezzel pedig megszegte a titoktartási egyezményüket.

A másfél héttel ezelőtti nagy Fortnite-eseményt hónapokig építgették az Epicnél. Az új map és az új funkciók bejelentését nagy hype közepette akarták volna megosztani a játékosokkal. Ahogy arról a Polygon is beszámolt, most a vádiratokból kiderül, hogy azzal perlik a szivárogtatót, hogy ezt az élményt tette tönkre a szivárogtató.

 

A bizonyos Ronald Sykes még szeptemberben próbálhatta ki az új évadot, UX-tesztelőként. Ez után nem sokkal twitteren írt valakinek, hogy „én már játszottam a 11-es évaddal, tudok mondani dolgokat róla”. Később pedig egy másik twitter-felhasználóval megosztott lényegi információkat, például az új úszás funkciót és az új térképet.

Kétségtelen, hogy a tesztelő jogsértően cselekedett, hiszen ha titoktartási szerződést is aláírt, az biztosan szabályozta, hogyan oszthatja meg ezeket az információkat (valószínűleg többnyire sehogy).

Ti mit szóltok a szivárogtatókhoz? Szerintetek járna nekik büntetés, mert elrontják azt az élményt, ahogy a cégek meg akarják osztani az információkat?

×