A Bethesda valószínűleg tovább szeretné bővíteni területét a mobiljátékok piacán, így most egy mobiljáték-fejlesztő céget vett.

A Bethesda Softworks nemrégiben felvásárolta az Alpha Dog Games mobiljáték-fejlesztőt – írja egy hivatalos sajtóközlemény, melyről a Polygon adott hírt.

„Nagyon lenyűgözött minket az Alpha Dog Games csapata, akik elkötelezettek a minőség iránt, és mély tapasztalattal rendelkeznek a mobiljátékok terén. Örülünk, hogy a Bethesda családhoz csatlakoztak” – nyilatkozta Todd Vaughn, a Bethesda fejlesztési alelnöke.

Kép forrása: Polygon

Az Alpha Dog Games valós idejű stratégiai játékairól ismert, mint a MonstroCity: Rampage, vagy a Wraithborne RPG. Utóbbi játékok iOS és Android rendszeren érhetők el. Az felvásárlás nem véletlen, hiszen a Bethesda nem titkolt célja, hogy növelje mobiljáték fejlesztését. Az elmúlt években olyan címeket adtak ki mobilra, mint a Fallout Shelter vagy a The Elder Scrolls: Blades. A most létrejött együttműködés valószínűleg még több mobiljátékot eredményez majd a Bethesda égisze alatt.

Sajnos a hírről szóló sajtóközlemény nem tartalmazott új játékbejelentést, de ez csak idő kérdése.

×