A World of Warcraft Classic egyik szerverén lévő „Make Azeroth Great Again” nevű guild nevét érte a kritika, túlságosan hasonlít Trump jelszavára.

Nem ez az első eset, amikor a Blizzard egy guild nevét kifogásolja. A napokban a GAY BOYS nevű klán nevét is megváltoztattatták. Miután a Gamebyte beszámolt erről a hírről, egy újabb játékos, Cogblast is előállt a történetével.

A klán neve, a „Make Azeroth Great Again” egyértelmű utalás Trump „Make America Great Again” jelszavára. Ráadásul az egyik úgynevezett RP-PVP, vagyis szerepjátszós szerveren indították a guildet, tehát a játékon belül is utaltak Trump politikai céljaira. Például a mexikói határon felhúzott falhoz hasonlóan ők egy északi falat javasoltak, hogy távol tartsák a trollokat.

Kép forrása: polygon.com

Cogblast elmondta, hogy bár a tagok többsége valóban konzervatív, a szélsőséges (többnyire szélsőségesen rasszista) véleményeket valló játékosokat ő maga is szűrte a klánból. Az egész inkább csak könnyed, humoros utalás volt a politikára – pont olyan módon, ahogy korábban a Blizzard is csinálta a saját játékaiban.

És bár amikor először letiltották a guild nevét, és Cogblast fellebbezett, egy GM válaszul azt mondta, hogy a név valóban nem sérti a felhasználói feltételeket. A döntés visszafordítása után azonban mégis újra megváltoztatták a nevet. Ekkor egy Blizzard alkalmazott megkereste Cogblastot és úgy fogalmazott „nem szerepjáték-barát” a név, és hogy a szerver játékosainak véleményét is figyelembe vették a döntés meghozatalakor.

Ti hogy vélekedtek erről? Megszabhat ilyen dolgokat a Blizzard, vagy csak a nagyobb vétségeknél kéne beleszólnia abba, mit csinálnak a játékosok?

×