Az Ecopoint projekt ezennel túlnőtt Brazílián és az erdőtelepítésen. Az Overwatch ihlette projekt tovább terjeszkedik.

Két évvel ezelőtt a brazil Overwatch rajongó, Vitor „Ravnuslock” Graziano elindította az Ecopoint környezetvédelmi projektet, amelyet a játék kínai tudósa, Mei ihletett. Nemrég a projektért felelős csapat friss infókat adott ki arról, hogy hová is jutottak és hol tart a fejlődés. Ez alapján nagyon jól mennek a dolgok – írja a Dot Esports.

Az Overwatch játékban az Ecopoint: Antarctica egy környezetvédelmi szervezet, ahol Mei klimatológusként dolgozik, és az időjárás rendellenességeit vizsgálja. A való életben létrejött Ecopoint eredetileg Brazília környezetvédelmére összpontosított, az ország egész területén élő önkéntesekkel.

https://www.youtube.com/watch?v=vGC0WxERpCE

 

Miután a projekt elindult,egy videóban a Blizzard is bemutatta, a projekt gyors növekedésnek indult. Számos brazil városba, majd más országokba is eljutott a kezdeményezés, például az USA-ban, Mexikóban, Kambodzsában, Németországban és Franciaországban is működik már. A környezetvédelmen túl ráadásul segélyvonal is indult, mely pszichológusok vezetésével támogatást nyújthat játékosok számára. A projekt támogatójává vált például háziállatok örökbefogadásának és gondozásának a Pet Patrol nevű kezdeményezés révén.

Az Ecopoint most már nem csupán az erdőtelepítéssel foglalkozik, hiszen Graziano szerint környezetvédelmi kutatóintézetté nőtte ki magát. Az Ecopointot tehát eredetileg az Overwatch ihlette, de a vártnál sokkal nagyobb lett. Az egyesület további önkénteseket és támogatókat keres Patreon-on.

 

Valóban nem gyakori, hogy egy játék ennyire pozitív, innovatív és eredményes kezdeményezést szül a való világban. Lehet, hogy a jövőt pont a gamerek mentik meg, ha összefognak.

×