Az Ecopoint projekt ezennel túlnőtt Brazílián és az erdőtelepítésen. Az Overwatch ihlette projekt tovább terjeszkedik.

Két évvel ezelőtt a brazil Overwatch rajongó, Vitor „Ravnuslock” Graziano elindította az Ecopoint környezetvédelmi projektet, amelyet a játék kínai tudósa, Mei ihletett. Nemrég a projektért felelős csapat friss infókat adott ki arról, hogy hová is jutottak és hol tart a fejlődés. Ez alapján nagyon jól mennek a dolgok – írja a Dot Esports.

Az Overwatch játékban az Ecopoint: Antarctica egy környezetvédelmi szervezet, ahol Mei klimatológusként dolgozik, és az időjárás rendellenességeit vizsgálja. A való életben létrejött Ecopoint eredetileg Brazília környezetvédelmére összpontosított, az ország egész területén élő önkéntesekkel.

 

Miután a projekt elindult,egy videóban a Blizzard is bemutatta, a projekt gyors növekedésnek indult. Számos brazil városba, majd más országokba is eljutott a kezdeményezés, például az USA-ban, Mexikóban, Kambodzsában, Németországban és Franciaországban is működik már. A környezetvédelmen túl ráadásul segélyvonal is indult, mely pszichológusok vezetésével támogatást nyújthat játékosok számára. A projekt támogatójává vált például háziállatok örökbefogadásának és gondozásának a Pet Patrol nevű kezdeményezés révén.

Az Ecopoint most már nem csupán az erdőtelepítéssel foglalkozik, hiszen Graziano szerint környezetvédelmi kutatóintézetté nőtte ki magát. Az Ecopointot tehát eredetileg az Overwatch ihlette, de a vártnál sokkal nagyobb lett. Az egyesület további önkénteseket és támogatókat keres Patreon-on.

 

Valóban nem gyakori, hogy egy játék ennyire pozitív, innovatív és eredményes kezdeményezést szül a való világban. Lehet, hogy a jövőt pont a gamerek mentik meg, ha összefognak.

Kiemelt ajánlat

Mystery Gamers Pack

5 990 Ft

Kosárba

5 990 Ft

Ez a csoda csomag csak rád vár!

Vásárold meg ezt a Good Loot termékeket tartalmazó Mystery Gamers Pack-et, és legyen tiéd a 17499 Ft értékű csomag most csak 5999 Ft-ért! A csomag tartalma:

A csomag tartalma:

  • 2 db rövid vagy hosszú ujjú póló
  • 2 pár egyméretű zokni (klasszikus, boka- vagy titokzokni)
  • 1 db tornazsák
A csomagban a termékek véletlenszerű mintával találhatók meg! A minta nem választható! Nem megfelelő minta esetén cserére nincs lehetőség!

Ben Yedder twitteren reagált az új TOTSSF lapjára, ez alapján pedig biztosra vehetjük, hogy pontosan tudja, mennyire nem szeretik a játékosok a FUT lapjait.

Bátran állíthatjuk, hogy ez minden idők legdurvább akciója.

Nem győzik lekötni magukat a World of Warcraft játékosok. Megszületett egy hihetetlenül menő Tier 8-as páncélt bemutató videó. Több ezer óráig készült.

×