A Xiaomi, mely leginkább mobiltelefonjairól ismert, széles körű elektronikai cég. Most megjelentették első gamer monitorjukat.

A Xiaomi különleges termékkel bővíti palettáját: kifejezetten gamereknek készített monitort. Persze ez nem annyira meglepő azok számára, akik tudják, hogy az elektronikai vállalat nem csak okostelefonban utazik: korábban adtak már ki okostévét, fitnesz karpántokat, külső akkukat, sőt elektromos rollert is – írja a PC Gamer. Az új Mi Surface 34 azonban a vállalat első monitorja.

Technikai paramétereit tekintve egy 34 hüvelykes kijelzőről van szó, ívelt panellel, 3440×1440 felbontással, 21: 9-es képaránnyal. A monitor játékokhoz készült, így 144Hz frissítési gyakorisággal rendelkezik, 4 ms válaszidővel és AMD FreeSync támogatással.

A fényerő, a kontrasztarány és a csatlakozók még nem ismertek. Első ránézésre a monitor nem tartogat eddig ismeretlen innovációt. A monitor előrendelési ára 1999 jüan, ami kb. 83 ezer forint. Persze arról sem tudunk még, hogy egyáltalán kapható lesz-e Kínán kívül.

A Xiaomi ezen kívül bemutatott egy 23,8 hüvelykes IPS-monitort is, 1920×1080 felbontással.

×