Valószínűleg a két címben szereplő név nem sokat mond az egyszerű játékosoknak, azonban ők régóta dolgoznak a szakmában, közös munkájuk lehetősége pedig igen izgalmasnak ígérkezik.

Goichi „Suda51” Suda és Hidetaka „Swery65” Suehiro nemrég egy interjúban arról beszéltek, hogy közösen készítenek horrorjátékot. A két japán alkotónak nagy tapasztalata van a témában, így izgalmasan várjuk, hogy mi sülhet ki ebből.

Goichi „Suda51” Suda neve azért is érdekes, mert ő a Grasshopper Manufacture alapítója, aminek olyan címeket köszönhetünk, mint a  The Silver Case, a Flower, Sun and Rain, a Killer7 és a No More Heroes. Nem beszélve a Sine Mora-ról, melyet a magyar Digital Reality és a japán Grasshopper Manufacture közösen készített. Suda akkor szorosan együtt dolgozott magyar alkotókkal.

Swery65 többek között olyan játékok rendezőjeként ismert, mint a Spy Fiction, a Deadly Premonition és a D4: Dark Dreams Don’t Die.

A lent látható IGN kerekasztal beszélgetés során a két alkotó úgy beszél közös projektjéről, mintha ott és akkor találnák ki. A tervek szerint közös gyermekük egy horrorjáték lesz, melyet a beszélgetés alatt neveztek el Hotel Barcelona-nak.

 

A páros egyébként korábban egy PSVR játékon dolgozott, melyet végül elkaszáltak, de a két alkotó továbbra is szeretne valamit közösen készíteni. A PCGamer cikke szerint a terv egy olyan indie játék, melynek készítése során együttműködnek a Devolver Digital kiadóval, ami egy millió dollárnak megfelelő jent fektet be a projektre.

Suda inspirációként megemlítette a Sirent, a PS2-es túlélő horrorjátékot. Az új játékban elvileg a játékosok felfedezhetik a Hotel Barcelona szobáit, amelyek különböző embereket vagy dimenziókat rejtenek. Már csak azért is érdemes belenézni a beszélgetésbe, mert az egész ötletelés elég szépen bemutatja, hogy hogyan találnak ki játékokat a japánok. A mobile, a Switch és a Stadia is felmerült, mint lehetséges platformok, de például PC-s verzióról nem volt szó.

Hát az biztos, hogy ilyen formában nem gyakran találkozunk játékbejelentéssel. Szívből reméljük, hogy a páros tervei megvalósulnak, és hamarosan egy izgalmas japán horrorban lubickolhatunk.

×