A mai napon lezárul a PUBG negyedik évada, mind PC-n, mind konzolon a küszöbön áll a Season 5.1-es frissítés elindulása.

A PUBG rajongóinak már csak néhány órája van arra, hogy még elérjenek egy új a Survivor Pass szintet, vagy rankot, mivel órák kérdése és véget ér a 4. évad. Az 5.1-es frissítés számos változást hoz a játékba. Miután ma, október 22-én véget ér a negyedik, nem sokkal később, a szerverkarbantartások után életbe lépnek az 5. évad frissítései. Ez legkésőbb holnap lesz.

Ahogy már korábban is írtuk alapvető változások lépnek életbe. Ilyen a változás Miramaron, az automaták megjelenése, illetve az eldobható fegyverek.

 

Miramar update

Miután teljesen átdolgozták Erangelt, a PUBG fejlesztői elkezdenek lassan-lassan Miramarral foglalkozni. Hogy a map hasonló nagy átalakításon megy-e keresztül, egyelőre kérdéses, de az 5-1-es patch alatt biztos, hogy újdonságok várhatók a spanyol térképen.

  • Miramaron megjelent a A La Muerte Vamos nevű versenypálya, új elemekkel, rámpákkal, ugratókkal.
  • Elérhető a pályán az arany Mirado.
  • Megkönnyítve a pályán való mozgást, kivettek jó sok tárgyat és szemetet az épületekben és azok környékén.
  • Növelték a felszerelés megjelenésének esélyét is, így mostantól elvileg több scope található majd a pályán. Mivel Miramar alapvetően egy távolsági harcra fókuszáló map, így a scope-ok spawn aránya 18 százalékkal nőtt. Nőtt továbbá az AR, DMR, Win94 fegyverek spawn aránya is. Pisztolyokból viszont 31 százalékkal kevesebb lesz, kissé nőtt a sapkák, táskák és mellények esélye.

Automata

Kép forrása: PUBG

Bekerültek Miramarra, illetve a Camp Jackal-re (gyakorlópálya) az automaták, melyekből energiaital és fájdalomcsillapító (painkiller) lootolható. Miramaron az automaták random helyeken jelennek meg, leginkább benzinkutak, a kaszinó, motelek stb. környékén. Ha szerencséd van, az automata több energiaitalt is adhat egyszerre.

Survivor Pass: Badlands

A Survivor Pass új jutalmakkal, küldetésekkel és továbbfejlesztett módon tér vissza. Új közösségi küldetéseket, kihívások várhatók, mely során a játékosok együttműködhetnek, hogy felfedezzék a Miramar rejtett történetét. A Community mission során egyedi skinek gyűjthetők. Nem elhanyagolható tény, hogy a Survivor rendszer nullázódik, illetve a pontrendszer balanszolva lett.

Win 94 újjászületése

A Win94 mostantól automatikusan fel lesz szerelve egy eltávolíthatatlan 2.7x-es scope-al. Más műszaki adatok nem változtak. A Win94 mostantól Miramar exkluzív fegyver.

Loot-megosztás

Egy új funkció lehetővé teszi a játékosoknak, hogy bizonyos elemeket ledobjanak a csapattársaknak. Amikor egy csapattárs rádióüzenet útján gyógyító eszközt vagy lőszert kér, egy ikon jelenik meg a feje felett, amely jelzi a csapattársaknak, hogy dobjanak le a kért tárgyból az F gomb megnyomásával. A tárgyakat legfeljebb 15 méterre lehet dobni.

Eldobható közelharci fegyverek

Kép forrása: PUBG

Az összes közelharci fegyvert dobóeszközként lehet használni az ellenség megtámadására. Egyszerre több melee fegyver is magunknál tartható. Hogy milyen messzire lehet dobni az sem mindegy, a távolsággal pedig a sebzésük is csökken.

  • Machete, Crowbar, Sickle: A maximális dobási távolság 40 méter.
  • Pan: A maximális dobási távolság rövidebb, mint a többi közelharci fegyver esetében: csupán 30 méter.

A legnagyobb sebzés beviteléhez 15 méteren belül kell lenni. A sérülések 15-30 / 40 méter távolságtól kezdenek csökkenni. Célzáskor egy pályaív jelenik meg, mint a gránátok esetén.

Te melyik változásnak örülsz a legjobban, vagy a legkevésbé?

×